Accident mortal al polígon Tarragona Nord per una fuita d’amoníac

Un treballador ha mort, un altre es troba en estat crític i hi ha catorze persones més afectades de diversa consideració

Per . Actualitzat el

Un treballador ha mort i un altre es troba en estat crític a causa d’una deflagració a l’empresa Carburos Metálicos de l’àrea industrial situada al polígon Tarragona Nord, a la Pobla de Mafumet. L’accident ha causat una fuita d’amoníac que ha obligat a activar el Plaseqta, que fa pocs minuts que ha estat desactivat.

A banda de la persona morta i el treballador ferit, que ha estat traslladat en helicòpter a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, hi ha 14 afectats més, 1 treballador lleu que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII, la resta (13) són atesos in situ. El SEM ha activat nou ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats, unitats dels Serveis Especialitzats (amb el túnel de descontaminació NRBQ), i l’equip de psicòlegs SEM.

Seguint els protocols interns de les empreses de la zona, en detectar l’olor d’amoníac diversos treballadors han visitat els serveis mèdics de les seves indústries on se’ls ha realitzat una revisió mèdica, sense que consti cap afectació rellevant.

Comunicat de Carburos Metálicos sobre l’incident a La Pobla de Mafumet:

Aquest matí s’ha produït un tràgic incident a la nostra planta de La Pobla de Mafumet (Tarragona) que Protecció Civil de la Generalitat ja ha confirmat que està sota control.

Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM a les 11:34, a l’accident ha mort una persona i una altra ha resultat ferida greu sent traslladada en helicòpter a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Hi ha hagut 7 afectats més: 1 treballador en estat lleu que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII, la resta (6) han estat atesos in situ (3 d’ells Bombers del parc químic, 1 tècnic del SEM i 2 treballadors més). Els nostres pensaments estan ara mateix amb les seves famílies en un moment tan difícil.

Totes les persones que estaven en la instal·lació han estat evacuades i estem donant-los tot el suport necessari amb la col·laboració de les nostres companyies veïnes.

Per a nosaltres la seguretat és una prioritat i estem cooperant plenament amb els serveis d’emergència. En els pròxim dies iniciarem la investigació d’aquest incident juntament amb les autoritats pertinents per tal d’aclarir el motiu d’aquest desafortunat succés.