Els beneficis de la 8a Cursa del Seguici aniran al Projecte Rossinyol

Per . Actualitzat el

L’associació Mulassa de Tarragona destinarà part dels beneficis de la 8a Cursa del Seguici Popular de Tarragona, que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 d’agost, al Projecte Rossinyol, que des del curs 2014-2015 desenvolupa a la ciutat el col·lectiu Quilòmetre Zero. Es tracta d’una iniciativa de mentoria en l’àmbit del lleure que consisteix a oferir un acompanyament, en horari no lectiu, d’un jove universitari o de cicle superior, una tarda a la setmana, a un alumne de 6è de primària o 1r d’ESO d’origen migrant i/o amb dificultats socials i risc de fracàs escolar.

L’objectiu del Projecte Rossinyol és “compensar les desigualats socials i educatives dels infants mitjançant activitats de lleure que ampliïn el seu capital social i cultural, alhora que els ofereix un espai d’acompanyament afectiu i emocional”. El programa es fonamenta en la idea de “benefici mutu” de l’experiència, tant per al nen com per a l’alumnat universitari o de cicle superior que realitza la mentoria, i que exerceix, per tant, com a model positiu.

El Projecte Rossinyol, originat a Israel durant la dècada dels 70, i desenvolupat posteriorment amb èxit a Malmö, una ciutat sueca on fins a un 52% de la població és d’origen estranger, va arribar a Catalunya tot just farà 10 anys, de la mà de la Universitat de Girona. Durant el curs 2014-2015, l’associació Quilòmetre Zero va començar a aplicar el Projecte Rossinyol a Tarragona, amb una primera edició-pilot amb la participació de 12 parelles integrades per voluntariat universitari i alumnat del col·legi de Bonavista. Tant en el nombre de parelles com en els àmbits d’influència, el Projecte Rossinyol ha crescut en els darrers anys. Aquesta edició, corresponent al curs 2018-2019, Quilòmetre Zero compta amb 23 parelles de mentoria a la ciutat.

Des de l’associació Mulassa de Tarragona s’ha valorat positivament que es tracti d’un projecte de proximitat que fomenti la integració social, les accions de voluntariat, els vincles intergeneracionals i el respecte per la diversitat cultural.

En les darreres edicions d’aquesta cursa popular, la Mulassa de Tarragona ha lliurat un total de més de 9.000 euros a entitats com el Banc dels Aliments, AFANOC, l’Escola Solc, el Club Vaixell, la Fundació Miquel Valls i la Fundació Estela. La Cursa del Seguici, que forma part del Circuit Solidari de Curses del Tarragonès, i compta amb el suport de Repsol, Viding, la Diputació de Tarragona i BASF, ha mantingut, des dels seus inicis, un caire social i solidari.