Els punts de colors del Minipop ja són a la Rambla Nova de Tarragona

Quimi Portet portarà la seva «Festa Major d’Hivern» al passeig de les Palmeres

Per . Actualitzat el

Els punts del Minipop ja han començat a aparèixer a la Rambla Nova de Tarragona. Al cel hi ha punts de diferents mides i colors i a terra l’ombra avisa als vianants perquè aixequin la mirada.

La directora del Minipop, Núria Serrano, i la regidora de Turisme, Inmaculada Rodriguez, acompanyades per diferents membres de l’equip, s’han passejat avui per sota d’aquest cel de llunes i han explicat els últims detalls del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al passeig de les Palmeres.

La decoració anuncia i dóna la benvinguda a la novena edició del Minipop, que s’inspira en l’artista japonesa Yayoi Kusama i els seus punts infinits. Una vegada més, el festival demostra la seva consolidació en l’agenda cultural i arriba amb totes les entrades venudes abans d’obrir les portes.

Un festival d’estrenes

Enguany el Minipop serà un festival d’estrenes. Cinc grups presentaran nou treball discogràfic i dos actuaran per primera vegada a Tarragona.

El Petit de Cal Eril estrenarà dissabte al Minipop un disc publicat fa menys de dues setmanes, el 17 de maig. El músic i la seva banda de pop sintètic pujaran a l’escenari amb «Energia fosca» i travessaran el cosmos gravitant amb cançons excepcionals com «Sento» o «Ets una idea».

Aquest maig també han publicat nou disc les Rombo (3 de maig) i El Pèsol Feréstec (9 de maig). Les primeres vindran dissabte al Minipop amb els vuit nou temes de “Clara Montse Núria”, lluminosos i nostàlgics, plens d’urgència i harmonies boniques, que parlen d’estimar i deixar de fer-ho. El Pèsol Feréstec animarà el vermut de diumenge amb les sis cançons de pop poètic de «L’exemple dels ocells» per il·lustrar-nos amb textos literaris com els poemes de Josep Carner i Jaume Coll Mariné, un fragment de la novel·la «Sortir a robar cavalls» de Per Petterson o dos versos de Josep Palau i Fabre.

També presentaran disc al Minipop Xarim Aresté i Yawners, que casualment van triar el mateix dia per publicar els seus treballs discogràfics: el 22 de març. El divendres 31 de maig Xarim Aresté tancarà la nit amb el seu quart disc en solitari “El nus i altres mons”, i la matinada de dissabte el duet madrileny format per Elena Nieto y Martin Muñoz explorarà la sonoritat més pop i contundent dels 90 amb el seu album de debut «Just Calm Down».

A més, hi ha grups del cartell que no han estrenat disc aquest 2019 però que són notícia. Germà Aire i Invisible Harvey actuaran per primera vegada a Tarragona, Nyandú acaba de publicar una cançó nova (FM) i una versió de Gato Pérez (Barca, cielo, ola), Carlos Sadness exhaureix entrades per tot arreu on passa i Quimi Portet segueix allargant la seva «Festa Major d’Hivern» en una gira mundial.

Els punts del Minipop es van escampant poc a poc pel passeig de les Palmeres de la mà de la dissenyadora Eva Jolis i l’estudi d’arquitectura Pere Socias. Carabasses, universos infinits de colors i sèries de repeticions per homenatjar a una artista pionera i acollir l’esperada novena edició del Minipop.