L’institut Martí i Franquès guanyador del programa ‘Valors de futur’

Per . Actualitzat el

Els alumnes de 4t de l’ESO de l’IES Antoni de Martí i Franquès han estat els guanyadors a nivell territorial en la categoria de Secundària de la desena edició del programa d’educació financera de BBVA ‘Valors de futur’. El proper 12 de juny participaran en la final nacional que se celebrarà al BBVA Open Space a Madrid, i competiran amb altres sis finalistes territorials per ser el millor projecte de l’estat. Des del 2009, ‘Valors de futur’ promou l’educació de nens i joves d’entre sis i setze anys en l’ús responsable dels diners.

L’objectiu d’estalvi de les alumnes de 4t de l’ESO de l’IES Antoni de Martí i Franquès ha estat la recaptació de diners per a l’ONG ‘Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones’ i la sensibilització de l’entorn sobre l’impacte que està tenint la violència de gènere en l’actualitat. Per això, han organitzat un cinema solidari, una campanya de crowdfunding i mercats, entre altres accions.

El jurat del programa ha destacat que “les accions d’estalvi han tingut un gran impacte social i a tota la comunitat educativa”. A més, han valorat la temàtica triada per a l’objectiu d’estalvi.
Per la seva banda, els alumnes han ressaltat “el valor de l’organització, la responsabilitat i del treball en equip per aconseguir els objectius econòmics que s’havien proposat”. Segons les seves paraules, els ha resultat molt gratificant el fet que les seves propostes i iniciatives hagin tingut una bona acollida pel públic en general i que hagin estat valorades tant per la seva recaptació com pel seu valor social.

En aquesta edició de ‘Valors de futur’ de BBVA, han participat de forma voluntària més de 553 empleats de l’entitat financera, que han impartit diferents tallers formatius, i col·laborat amb les campanyes d’estalvi en més de 4.700 col·legis de tot el territori nacional. A Catalunya, hi han participat 934 centres. A Tarragona, s’han ensenyat coneixements sobre educació financera a més de 17.100 escolars de 81 col·legis. Divuit empleats d’aquesta província han treballat presencialment en alguna d’aquestes escoles durant aquesta edició.

Deu anys apostant per educar en valors
El programa ‘Valors de futur’ compta amb una positiva trajectòria des que es llancés el 2009. Més de 3.800 empleats han col·laborat de forma voluntària en 5.100 escoles aportant la seva experiència financera a més de nou milions d’alumnes de tot el territori nacional. Gràcies a ells, s’han realitzat més de 13.100 sessions formatives. A Catalunya, un milió i mig d’alumnes de més de 1.000 centres educatius han adquirit al llarg d’aquests deu anys, coneixements en matèria d’educació financera. 850 empleats de BBVA han impartit formació en alguna d’aquestes escoles.