«Vila-seca es juga la continuïtat del model d’èxit implantat per l’alcalde Poblet»

Pere Segura, alcaldable de Vila-seca Segura

Per . Actualitzat el

Pere Segura és un polític jove però molt ben preparat. És l’home de confinaça de Josep Poblet, alcalde del municipi durant 26 anys i una de les personalitats polítiques més rellevants de les comarques de Tarragona des de la transició. La proposta de Segura és donar continuïtat al progrés de Vila-seca, ara amb energies totalment renovades.

Són unes municipals especials a Vila-seca. Per primera vegada no hi ha Josep Poblet i en vostè recau la responsabilitat d’intentar donar continuïtat a la seva acció de govern.
És tot un repte perquè tant l’alcalde Poblet com els meus companys de partit van dispositar en mi la seva confiança. És un projecte que neix en la voluntat de moltes persones que volen seguir impulsant un model de ciutat  per a Vila-seca.

Quines són les sensacions que té la seva candidatura respecte a les eleccions de diumenge?
Som un projecte polític que no neix en els despatxos. Som un projecte que neix del carrer, d’estar en contacte amb la ciutadania. En el nostre programa de govern, amb unes 200 accions concretes a desenvolupar en els pròxims quatre anys, hi ha la intervenció de més de 500 persones. Hem parlat amb molta gent del municipi, amb moltes entitats, i li dic que les sensacions són bones perquè veiem un municipi molt il·lusionat. Presentem un relleu basat en l’experiència, en la joventut i en l’aportació de noves idees per al progrés de Vila-seca.

Quan i com es decideix que Pere Segura sigui alcaldable?
L’alcalde Poblet ens va comentar per Nadal la seva intenció de no presentar-se. Va ser una sotragada perquè no ens ho esperàvem. Ell mateix va dir que en el seu relleu havia de prioritzar la preparació, però també la joventut. A partir d’aquesta reflexió la gent del partit va pensar en mi. Hi va haver consens i i això va ser decisiu perquè jo m’atrevís a fer el pas d’encapçalar aquest projecte. Ara tinc un equip de persones plenes d’experiència que estan al meu costat, que estimen la nostra vila i que em fan costat.

Vostè té tres fills petits. Li preocupa el seu futur després dels mals temps que ens ha tocat viure en els darrers anys?
Estem en un moment amb una societat molt complexa, amb moltes incògnites i amb l’entrada de molts avenços tecnològics que canviaran el nostre model de viure. De mica en mica haurem de donar resposta a aquestes incògnites i crec que a l’administració local, que és la més pròxima a la ciutania, tindrem un paper clau en la defensa dels drets col·lectius. En un món global, paradoxalment, els governs locals tindran un pes importantíssim i decidiran moltes coses en favor de la gent davant dels grans poders que hi ha a escala mundial.

Creu que serà polític tota la vida?
Jo visc el present. Ni m’ho plantejo. Ara s’han donat les circumstàncies perquè jo encapçali un projecte que pot contribuir al desenvolupament del meu municipi. He pres la decisió amb el cor. El meu al·licient és la meva ciutat. Pensar en una carrera política més enllà de Vila-seca em fa mandra.

Quins canvis hi hauria a Vila-seca si vostè fos el nou alcalde?
Som persones de generacions diferents però que compartim molts valors. Jo admiro moltes de les virtuts de l’alcalde Poblet i la seva capacitat de mantenir-les al llarg de tants anys al capdavant de l’Ajuntament. Jo tinc les mateixes preocupacions i neguits que ha tingut l’alcalde Poblet però impulsaré projectes adaptats al nostre temps i afrontaré els reptes de ciutat d’una manera diferent.

Què és més important l’experiència o les ganes de fer coses?
La nostra candidatura té gent amb molta experiència a l’Ajuntament. Jo arrossego ja quatre anys de bagatge al consistori. Però la juventut  i l’empenta també és clau. El més important és ser capaços d’escoltar tothom abans de prendre decisions.

Parli’m del seu programa electoral?
Es tracta d’una proposta que ha estat oberta a tota la ciutadania i que recull les inquietuds, els anhels i les aspiracions de la població d’una manera transversal. La gent és consicent que aquest 26 de maig es juga la continuïtat del model d’èxit implantat per l’alcalde Josep Poblet durant dècades.