«Un destí turístic, primer, ha de ser un municipi excel·lent per als seus residents»

Pere Granados, alcaldable de Sumem per Salou

Per . Actualitzat el

Fa deu anys que Pere Granados és alcalde de Salou. La seva acció de govern en aquest període és la seva principal carta de presentació per mantenir-se a l’alcaldia amb la confiança renovada quatre anys més.

Com afronta Pere Granados les municipals de diumenge?
Amb molta il·lusió i amb moltíssimes ganes de treballar encara més per aquest magnífic municipi. Afrontar uns comicis quan ets alcalde és tot un repte, perquè la gent té l’oportunitat d’avaluar la feina feta fins ara. En aquests anys, el nostre equip de govern ha dotat Salou de noves instal·lacions i de serveis per a les persones, malgrat les limitacions econòmiques per la crisi. Ara tenim dos equipaments nous dedicats a l’esport i un nou espai per als infants a l’antiga estació del Carrilet, per posar dos exemples. Vull destacar l’esforç que s’ha fet amb la recuperació del litoral al Cap Salou i la conversió pública de la finca de Cala Morisca, que ara és un gran parc obert a tothom. Tot plegat esdevé un gran projecte de present i de futur que beneficia tant els veïns i veïnes del municipi com l’activitat turística  familiar i responsable amb el nostre patrimoni natural. A això se li ha de donar valor, així com a totes les accions de millora de carrers i de microurbanisme que hem anat desenvolupant a tot el municipi.

Salou sempre ha estat un municipi turístic i ho continuarà sent. És, però, un municipi que cuida els seus residents?
Com a alcalde, li puc dir que totes les accions que duem a terme busquen millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i, de retruc, potenciar l’activitat econòmica derivada del nostre model de municipi turístic. I això ho vull deixar clar perquè de vegades la gent es pot pensar que des de l’Ajuntament treballem per als turistes. I això no és així. Si volem ser un destí turístic de qualitat, hem de ser primer un municipi excel·lent per als veïns i veïnes. El turista quan arriba no va a un lloc aïllat. El turista s’introdueix en el municipi i gaudeix dels mateixos serveis que els residents de Salou. Per tant, el primer que es beneficia de la millora constant dels serveis és el resident. Nosaltres treballem perquè els habitants de Salou tinguin un benefici directe de l’activitat turística que es genera a la ciutat. La recent millora del contracte de la neteja, per exemple, la fem per a la ciutat i per als seus veïns i veïnes. L’adjudicació de la jardineria, igual. Ho fem pels residents, si bé els turistes de retruc també en gaudeixen quan ens visiten. Ara se’ns ha reconegut en un projecte perquè Salou esdevingui una ciutat turística intel·ligent amb una aportació de més de 2 milions d’euros per als pròxims dos anys procedents de l’Estat. Però aquesta digitalització del municipi es traslladarà en una millor administració local per als veïns i veïnes, més enllà de la millora que comporti per al nostre visitant.

Preveu uns bons anys per a Salou des del punt de vista econòmic?
Sí. S’estan planificant nous hotels a la ciutat, s’està renovat la restauració, s’estan projectant noves construccions d’habitatges, aviat el Hard Rock serà una realitat i PortAventura amplia el seu centre de convencions. Salou és, segurament, el pol d’atracció d’inversions més important de tota la costa catalana. És per això que hem d’aprofitar el moment per renovar d’una manera integral tot l’espai públic del municipi perquè sigui còmode per als veïns i atractiu per als turistes.

Què han de votar els salouencs aquest 26 de maig?
Han de votar un projecte de ciutat però també els candidats que ofereixen una garantia des del punt de vista de l’honestedat. I nosaltres això ho podem demostrar. La nostra prioritat és la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. No hem fet política supramunicipal i treballem perquè Salou progressi i els seus habitants tinguin una vida millor.