«El futur i el benestar de les persones de Calafell serà feminista o no serà», Sandra Suàrez

L’alcaldable de SUMEM per Calafell presenta un model de municipi per fer un canvi positiu a la ciutat del Baix Penedès

Per . Actualitzat el

La candidata de SUMEM a l’Ajuntament de Calafell, Sandra Suàrez, ha presentat les línies bàsiques del seu programa electoral. Suàrez ha assenyalat que «necessitem un canvi positiu pel municipi, per passar de les mentides a les quals ens té acostumat el Govern del PSC-PP-UAM i donar solucions als problemes». En aquesta línia, Suàrez ha manifestat que SUMEM és l’única formació que ha presentat un model global de municipi. «Sabem on volem anar i com fer-ho. Volem un Calafell del qual ens sentim molt més orgullosos».

El programa electoral de SUMEM es basa en els índexs globals de la felicitat aplicats a un municipi. Així, en l’apartat dels ingressos i l’economia, Suàrez ha destacat «la creació d’un viver d’artesans al Poble, la promoció del patrimoni cultural com a font de riquesa, la potenciació del Port de Segur com a eix dinamitzador de l’economia i la conversió del passeig marítim de la platja com un gran centre comercial a l’aire lliure». Pel que fa l’economia domèstica, la més lligada als ciutadans, des de SUMEM es preveuen ajuts especials per a les famílies que tenen més dificultats econòmiques, per exemple, en l’abonament del rebut de l’aigua.

Un dels objectius de SUMEM és recuperar la regidoria de Cultura, que va ser eliminada per l’actual Govern. «La cultura és l’eix bàsic sobre el qual gira tot el model de municipi –recalca Suàrez–, ja que entenem que sense cultura no hi ha sentiment ni orgull de pertinença. Per això, volem incrementar el suport a les entitats que fan cultura i crearem una escola de música i teatre».
L’esperança de vida saludable és un altre dels objectius prioritaris. Sandra Suàrez creu que Calafell ha d’aconseguir la denominació de «municipi saludable» i, per això, es vol actuar acompanyant la persona en totes les fases de la seva vida: infantesa, joventut, maduresa i gent gran. Precisament per aquest col·lectiu es preveu la creació d’una residència per a gent gran i pisos tutelats a la masia de la Sínia. Suàrez assegura que «hem de demostrar que realment som un municipi inclusiu, que no deixem enrere ningú i que acompanyem i ajudem les persones dependents. Amb l’esport com a eix de vida saludable, amb mes ajuts socials i amb una educació de més qualitat».

La seguretat és un altre dels eixos sobre els quals gira el programa electoral de SUMEM. Es prioritzarà la lluita contra l’incivisme i la millora de la seguretat ciutadana, a través de la creació de patrulles de policia proximitat, sobretot a les urbanitzacions, i la incorporació d’aparells de lectura de matrícules de vehicles. «Al municipi, la gent s’ha de sentir segura,i això avui no passa a Calafell. Hem de garantir la seguretat. Crearem una comissaria de la policia local a Segur de Calafell», sentencia Sandra Suàrez.

Pel que fa la mobilitat, la candidata de SUMEM s’ha compromès a fer un pla de mobilitat i de carrers, que faci que aquests estiguin més nets i més endreçats; oferint transport públic gratuït per majors de 65 anys, eliminant la zona taronja i construint un pas soterrat a la via al carrer Rin. Suàrez ha demanat la confiança de la ciutadania de Calafell per «desenvolupar un projecte amb honestedat i, sobretot, amb escolta activa. Volem i sabem escoltar els ciutadans de Calafell i sabrem trobar solucions als seus problemes».