El Vendrell commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia amb diferents activitats

Per . Actualitzat el

Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. Al voltant d’aquesta data, el SAI LGBTI de l’Ajuntament del Vendrell ha organitzat diverses activitats sobre temes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere.

El passat 15 de maig, al CAP I del Vendrell, es va fer una formació estratègica d’intervenció per als professionals sanitaris per a garantir els drets de les persones LGBTI i contra la discriminació. Es va comptar amb les ponències d’Anna García, referent del SAI LGBTI al Camp de Tarragona; Flor Benito, referent del SAI de l’Ajuntament del Vendrell, i Francisca Ruíz, referent de la unitat d’atenció a persones TRANS al Camp de Tarragona.

Aquest divendres 17 de maig, es penjarà la bandera LGBTI al balcó de l’Ajuntament com a mostra d’adhesió a la declaració del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya per condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

El proper dijous 23 de maig, al matí, a les dependències dels Serveis Socials, tindrà lloc una formació en perspectiva LGBTI adreçada als professionals de l’Educació i del Treball social i per a personal administratiu dels Serveis socials bàsics de l’Ajuntament del Vendrell.

D’altra banda, des d’avui, 17 de maig, fins al proper 2 de juny, el vestíbul de la Biblioteca Pública Terra Baixa acollirà un centre d’interès amb una selecció de materials editats en temes relacionats amb l’àmbit LGBTI.

SAI LGBTI del Vendrell

El SAI LGBTI de l’Ajuntament del Vendrell, que es va posar en funcionament el passat mes de febrer, presta un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El despatx d’atenció està ubicat al Centre cívic L’Estació. El seu horari és els dimecres i divendres, de 9 a 13 h, i el correu electrònic és sai@elvendrell.net.