«Tarragona té instal·lacions i potencial per avançar en turisme esportiu»

Berni Álvarez, número 5 a les llistes del PSC per Tarragona

Per . Actualitzat el

Després d’una exitosa carrera com a jugador professional de bàsquet i actualment com a entrenador i empresari, el tarragoní Berni Álvarez (47 anys) entra en política com a integrant número 5 de la llista del PSC a la ciutat de Tarragona. Ens trobem amb ell en una cafeteria de la Rambla Nova de Tarragona, just al costat de la seva coneguda botiga de roba esportiva.

Per què decideixes fer aquest pas entrant en política?
Fa uns anys que ja vaig rebre alguna proposta per entrar en política, però no era el moment. Ara crec que sí. A mi el bàsquet m’agrada molt, m’omple molt fer d’entrenador, però arriba un moment a la vida que necessites fer un pas més. El fet d’haver col·laborat des de dins en l’organització dels Jocs Mediterranis, parlant amb moltes federacions i fent encara més contactes dels que ja tenia com a esportista professional, em va fer veure que podria fer una bona feina en gestió esportiva per a la ciutat. I així m’ho va transmetre l’alcalde Ballesteros. El temps dirà si la decisió és encertada, però la veritat és que faig aquest pas amb molta il·lusió.

Què li ha encarregat l’alcalde Ballesteros?
L’alcalde creu que puc ajudar la ciutat, des de la meva experiència, en la gestió del llegat dels Jocs Mediterranis. Un altre dels reptes és incentivar el turisme esportiu a Tarragona aprofitant les excel·lents instal·lacions que tenim. Jo ja tenia al cap des del punt de vista empresarial l’impuls de projectes per portar esdeveniments de nivell i clubs a fer estades de pretemporada aquí a Tarragona, sobretot escandinaus, per donar un major ús als equipaments de l’Anella. Ara ho podrem impulsar des de l’Ajuntament si la gent confia en la nostra llista, perquè Tarragona té instal·lacions i potencial per avançar en turisme esportiu. En la meva figura crec que el PSC ha buscat també una persona que pugui actuar d’interlocutor amb tots els clubs de la ciutat per tal de potenciar els clubs, la gestió dels equipaments i l’esport base.

Tarragona té múscul per ser un referent en esport?
No en tinc cap dubte. Jo m’he mogut molt i he vist moltes ciutats. Tarragona té molt de potencial, ens falta creure’ns que podem tenir equips a les grans categories amb els esportistes que surten de la nostra base. Hem d’intentar que els bons esportistes locals, quan arriben als 16 o als 18 anys, no hagin de marxar fora si volen continuar la seva carrera esportiva. Aquí tenim instal·lacions i gent per arribar alt en molts esports.  Cal dotar la ciutat de les eines necessàries per incentivar i retenir el talent el màxim possible.

Què t’has trobat dins del partit socialista?
La gent que m’he trobat a la candidatura és excel·lent. Hi ha un grup de persones amb molta il·lusió per ajudar la ciutat i que m’estan facilitant molt l’entrada al món de la política. Igual que tots ells, jo estic molt il·lusionat de poder canviar i millorar les coses a Tarragona des del consistori.