L’hospital del Vendrell s’afegeix a la celebració del Dia mundial de la higiene de mans

Per . Actualitzat el

Com la majoria de centres sanitaris i hospitalaris del territori, el centre del Vendrell incorpora tot un seguit d’indicadors per garantir una correcta higiene de mans entre el personal sanitari. Per això l’Equip de Control d’Infeccions de l’hospital, emmarcat en la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, ha realitzat una sèrie d’accions divulgatives i de formació sobre aquest aspecte tan important en el dia a dia de pacients i professionals.

El passat dilluns 13 de maig va tenir lloc la primera acció amb la visita  a les unitats d’hospitalització, CMA i Hospital  de Dia i Urgències, on es va fer la revisió i actualització de tots els pòsters i el material divulgatiu que hi ha a les unitats, la promoció de l’ús dels preparats alcohòlics i la formació in situ (càpsula formativa) de la higiene de mans, amb el repartiment de tríptics explicatius mitjançant dibuixos de com cal fer-la. Al mateix temps es van fer estades a les unitats per fer l’observació sobre el compliment de la higiene de mans segons l’Indicador del quadre de comandament de seguretat dels pacients a l’atenció especialitzada del Servei de promoció de la seguretat dels pacients de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut.

Dimecres 15 i divendres 17 tindran lloc dues accions més de promoció de la higiene de mans que se centraran en quan (cinc moments per a la higiene de mans) i com realitzar-la. Seran dues jornades que tindran lloc a la Biblioteca de l’hospital del Vendrell, destinades a explicar com han anat les observacions que es van realitzar el dilluns (casos pràctics) i la realització de la higiene de mans amb el preparat de base alcohòlica que porta un contrast per comprovar com s’ha realitzat.