La 5a edició del TEDxTarragona arriba dissabte 18 de maig

Batecs és el lema central dels onze oradors que pujaran a l’escenari del Palau de Congressos

Per . Actualitzat el

El TEDxTarragona ‘Batecs’ puja a l’escenari del Palau de Congressos el dissabte 18 de maig. Aquest any amb motiu de la celebració dels 5 anys, el TEDxTarragona se celebra en dissabte i inclou activitats com tallers i trobades networking al matí, que s’afegeixen a les característiques xerrades que es duran a terme a la tarda.

El lema central d’aquest any, sobre el que gira l’esdeveniment tarragoní, és ‘Batecs’. Tal com explica el responsable de l’equip organitzador, Agustí Lopez, “el que volem compartir aquest any al TEDxTarragona són idees que val la pena difondre amb persones que portaran batecs de diferents intensitats, amb el seu ritme, la seva cadència i les seves vivències i que aportaran noves visions a la comunitat”.

El Seminari serà l’espai de les activitats del matí, on oradors i artistes que han participat en edicions anteriors oferiran vuit tallers simultanis. Entre els quals hi haurà l’enòloga Sara Perez que donarà les claus de forma pràctica per a un bon cupatge d’un vi; els músics George Five i Maria Jacobs elaboraran música participativa i el casteller Javier Muniain desgranarà les estructures castelleres, entre d’altres.

A la tarda, a partir de les quatre de la tarda, al Palau de Congressos serà el torn de les característiques xerrades TED. Pujaran a l’escenari:

Neus Roig, tarragonina i doctora en Ciències Humanes i Socials, ha realitzat la seva tesis doctoral sobre els més de 300.000 «nadons robats» a Espanya.

Ramon Gras, investigador a Harvard en innovació urbana, ha analitzat els 50 districtes més innovadors d’USA per poder identificar els factors que fan alliberar el potencial de persones i col·lectius.

Beatriz Muñoz, bloguera especialitzada en educació amb el mètode Montessori (www.tigriteando.com)

Lluís Miquel Hurtado, periodista tarragoní, especialitzat en el periodisme internacional treballa des de països com Turquia, Iran i Síria per a diversos mitjans de comunicació.

Sani Ladan, camerunès, activista per la defensa dels Drets Humans, especialment en el camp de les migracions.

Antonio de la Orza, funcionari de presons a la vegada que poeta i filòsof, aproparà la realitat de les presons.

Miguel Angel Hurtado, metge i activista denunciant dels abusos sexuals a Montserrat.

Neus Oliveras, advocada i professora de Dret Constitucional que compagina la seva recerca i docència amb la divulgació i la conscienciació de la igualtat de gènere.

A més, també hi participaran tres alumnes de les escoles que formen part dels TED-Ed Clubs. Els col·legis Mare de Déu del Carme, Sant Pau i Sant Sebastià de Els Pallaresos han creat petits grups que s’autoorganitzen per, aprofitant la metodologia de TED, ajudar els infants i joves a identificar els seus interessos i passions per aprofundir en una idea que val la pena i finalment preparar la seva xerrada. Tres d’ells també participaran al TEDxTarragona.

Agustí Lopez ha conclòs “estem contents amb la feina feta fins ara i amb el públic que ens ha acompanyat des del primer dia. En aquesta edició ens proposem superar l’aforament de l’any anterior, que va arribar a les 600 persones i creiem que tenim una proposta engrescadora amb moltes novetats i sorpreses que es desvetllaran el mateix dia 18 de maig”. I ha afegit “Hem treballat per tal que el TEDxTarragona sigui un gran punt de trobada per difondre noves idees i ens aproparem als batecs de persones que val la pena conèixer”.

Les entrades estan a la venda a un preu de 40€ pel dia sencer amb dinar inclòs i 20 euros per assistir a les xerrades de la tarda. Com a novetat, els menors de 25 anys i els majors de 65 anys podran gaudir d’un descompte del 50%.

Aquest és un projecte sense ànim de lucre on ningú dels qui puja a l’escenari de TEDxTarragona ni els organitzadors cobra per fer-ho, així doncs tots els ingressos de les entrades es destinen a la producció de l’esdeveniment.

Tota la informació a www.tedxtarragona.com/batecs