L’Institut Ramon de la Torre ofereix una nova titulació única a Catalunya en el sector de la nàutica

Per . Actualitzat el

L’Institut Ramon de la Torre de Torredembarra oferirà una nova titulació única a Catalunya el proper curs escolar, relacionada amb el sector de la nàutica: Auxiliar de Manteniment d’Embarcacions Esportives i d’Esbarjo. Es tracta d’un programa de formació i inserció (PFI), és a dir, que va dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense obtenir el títol i no han prosseguit estudis en el sistema educatiu.

Aquests estudis tindran una durada de 1.000 hores (un curs acadèmic) amb 820 hores al centre educatiu i 180 al centre de treball. Les principals sortides professionals són: auxiliar de fuster de ribera, auxiliar de pintor/a d’embarcacions, auxiliar de manteniment d’elements de plàstic reforçat amb fibra i auxiliar de manteniment d’aparells d’embarcacions. El curs s’estructurarà en mòduls formatius, uns específics del perfil professional  (reparació estructural bàsica d’embarcacions esportives, protecció i embelliment de superfícies d’embarcacions i manteniment bàsic d’eixàrcies i arboradura) i d’altres de formació general, a més de formació bàsica en centres de treball i en prevenció de riscos laborals.

Durant la presentació d’aquesta nova oferta educativa, la directora de l’Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández, ha destacat la gran responsabilitat i il·lusió que té el centre per oferir una titulació pionera i única a tot Catalunya i que es tracta d’una excel·lent oportunitat de sortida professional perquè els alumnes que duguin a terme el curs seran la primera promoció a tot Catalunya. A més, es preveu que de cara al futur es pugui continuar amb un cicle mitjà. De fet, la directora de l’Institut Ramon de la Torre ha explicat que un 80 % dels alumnes de Pla d’Iniciació Professional acaben els estudis amb èxit.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que la creació d’aquests nous estudis a Torredembarra és una manera de potenciar el port esportiu del municipi i també de donar resposta a la carència existent de treballadors amb formació que realitzin tasques de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. En aquest sentit, ha exposat que l’oportunitat va sorgir de la implantació d’un cicle formatiu de grau mig a Cambrils també relacionat amb la nàutica i de les converses entre l’Ajuntament de Cambrils, els serveis territorials d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Torredembarra. L’alcalde també ha comentat que ja ha contactat amb el port i empresaris de cara a la realització de les pràctiques en centre de treball. El regidor d’Educació, Jordi Solé, també ha participat en la presentació i ha ressaltat la tasca realitzada entre l’Ajuntament i l’Institut per aconseguir posar en marxa aquest Programa de Formació i Inserció.

Els i les joves interessats poden fer la preinscripció del 13 al 24 de maig i la matrícula del 2 al 9 de setembre. L’horari de secretaria de preinscripció i matrícula és de 9 h a 16 h i la consergeria restarà oberta fins a les 20 h per a la recollida d’impresos. Les places que s’oferten són un màxim de 15, amb un mínim de 9 alumnes per formar el grup.