El Consell Comarcal del Tarragonès convoca els Premis Tarragonès 2019

Per . Actualitzat el

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, una nova edició dels Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Un any més, els premis compten amb el suport i patrocini de l’empresa Repsol.

 

 

21è PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

El termini de presentació de projectes finalitza el divendres 5 de juliol de 2019.

 

El Premi té una dotació econòmica de 2.450€ a més de la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Els últims títols publicats han estat:

  • Poder local, govern i assistència pública: l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Josep Barceló.
  • Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona (1956-1977) de Cristian Ferrer.

 

 

19è PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

És un premi de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu del qual és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

 

Alguns dels guanyadors en les passades edicions han estat: Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Àngel Òdena, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet, Jordi Tiñena, Marcel Pey, David Balsells i Josep Royo.

 

 

19è PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES

És un premi de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

 

Alguns dels guanyadors en passades edicions han estat: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla, Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, Eudald Carbonell, el col·lectiu literari La Gent del Llamp i Joan Josep Marca.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

 

Les propostes les presenten les entitats i els ajuntaments de la comarca i el termini de presentació finalitza el divendres 26 de juliol de 2019.