Comença Tarraco Viva

Una recreació de la fundació d’una ciutat romana dona el tret de sortida a prop de mig miler d’actes

Per . Actualitzat el

La recreació històrica Roma fundadora de ciutats, que ha tingut lloc avui al recinte de les Muralles, ha donat el tret de sortida a la XXI edició del Festival Tarraco Viva. El festival enguany va dedicat a les ciutat romanes i se celebrarà del 5 al 19 de maig. Es duran a terme 427 actes que tenen com a eix principal el món urbà de l’antiguitat clàssica, fent especial atenció a les ciutats romanes però també en ciutats gregues i de l’antic Egipte. Aquest primer acte ha recreat la fundació d’una ciutat a l’antiga Roma davant de la torre de Minerva. Aquest lloc ha estat escollit perquè les muralles eren el primer element que es construïa i, a més, la Torre Minerva és la primera construcció romana.

Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics, els acords comercials, etc. Aquest serà l’espai protagonista de la cloenda, el 19 de maig, on el fòrum esdevindrà escenari de l’elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans.

Entre les principals novetats, en aquesta edició s’incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del Festival i s’inicia una nova col·laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que permetrà comptar amb un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco.

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial i continua la seva vinculació amb Altafulla, Cambrils i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.

Per més informació descarregueu-vos la guia Tarraco Viva 2019.