Acord per a l’extensió i el coneixement de la llengua catalana al comerç de Ponent

Amb la signatura d’aquest divendres, 3 de maig, l’AEC de Ponent s’adhereix al Pla Ofercat per al comerç de Tarragona

Per . Actualitzat el

Vicenç Capilla, president de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Ponent (AEC Ponent), i Santiago Pallàs, president del Consell de Centre del CNL de Tarragona han signat avui un acord de col·laboració que s’inscriu dins del Pla Ofercat per al sector del comerç de Tarragona que desenvolupa el Centre de normalització lingüística de Tarragona des de 2017.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és que l’AEC Ponent s’impliqui amb el Pla, participi i es beneficiï de les seves propostes i, alhora, faci d’enllaç entre el CNL de Tarragona i els comerços de l’associació per fer-los arribar les propostes del pla destinades al comerciant:

— Oferta formativa, general del CNLT específica per al sector socioeconòmic.

— Campanyes ludicolingüístiques de sensibilització als comerços i mercats de la ciutat.

— Difusió de la normativa lingüística aplicable a partir del Codi de Consum (Generalitat de Catalunya, 2010).

— Voluntariat per la llengua i pràctiques lingüístiques als comerços adherits al programa.

— Intercanvi bidireccional d’informació d’interès mutu, per les vies tradicionals i per les digitals: compartir enllaços entre els respectius webs, seguiment mutu per xarxes socials, difusió d’activitats i campanyes per les respectives xarxes i mitjans digitals…

La nova AEC Ponent, s’ha constituït a principis d’enguany i aglutina les dues associacions de comerciants existents fins ara a la zona, la de Torreforta i la de Campclar. Segons ha manifestat Capilla, ara són uns 30 establiments i esperen arribar al centenar perquè el seu objectiu és de ser la gran associació dels comerciants de tota la zona de Ponent, des del riu Francolí fins a Bonavista.

Per tal de donar-se a conèixer més àmpliament, l’AEC Ponent participarà a la Fira Vida que el dia 1 de juny se celebrarà a l’esplanada que hi ha entrant per la N-340 a la Rambla de Ponent.