Importants novetats a la Bicicletada Popular

A més de la tradicional exhibició aèria la cursa incorpora enguany una festa al Parc de la Ciutat

Per . Actualitzat el

La 29a Bicicletada popular de Tarragona tindrà lloc el 12 de maig, amb sortida a les 10 hores des de l’avinguda Ramon i Cajal, just al davant de l’accés al Parc de la Ciutat.Aquesta nova ubicació de la sortida és una de les grans novetats de la Bicicletada, que torna amb més força que mai ja que comptarà, a més, amb la primera edició de la Festa de la Bicicleta. Aquesta és, precisament, l’altra gran novetat de la 29a Bicicletada, que manté altres atractius igualment importants com són el sorteig de premis i el lliurament gratuït d’una bossa d’avituallament i obsequis a tots els participants inscrits.

Així mateix, també es manté l’Exhibició Aèria oferta per Repsol, que en la seva setena edició consolida l’horari de tarda. En concret, tindrà lloc a les 18 hores del dissabte, 11 de maig. L’endemà diumenge, l’activitat començarà ben d’hora, tota vegada que la sortida de la Bicicletada tindrà lloc a les 10 hores però, molt abans, els ciclistes començaran a omplir l’avinguda Ramon i Cajal. En aquest sentit, els organitzadors i col·laboradors de la 29a Bicicletada han insistit en la importància d’accedir al punt de sortida des del tram superior de l’avinguda Ramón y Cajal. És a dir, des de la Rambla Nova i pels carrers adjacents a Ramón y Cajal, a fi d’evitar col·lapses en la línia de sortida.

Pel que fa al circuit, enguany s’ha ampliat el circuit popular aproximadament 1,7 quilòmetres per Ponent, que travessarà al Parc Francolí fins arribar pràcticament a Bonavista, per després tornar per la N-340 fins a la Imperial Tarraco i continuar pel centre de la ciutat: avinguda d’Andorra, avinguda Catalunya, passeig Torroja, barri dels músics, Arrabassada, passeig marítim Rafael de Casanova, Rambla Vella, Estanislau Figueras i de nou Ramón y Cajal fins arribar al Parc de la Ciutat, on acabarà la Bicicletada i començarà la Festa de la Bicicleta, d’una jornada pensada per difondre l’esport familiar i de base, així com per promoure la consciència social, l’ús de mitjans de transport no contaminants i el lleure en família.

D’altra banda, el circuit infantil comptarà amb 3,7 quilòmetres i sortirà des del vial lateral de l’avinguda Vidal i Barraquer (a tocar de l’avinguda Ramon i Cajal) per recórrer el passeig de la Independència, carrer Torres Jordi, carrer del Mar, plaça dels Carros, carrer Reial, passeig de la Independència, avinguda Roma i avinguda Vidal i Barraquer, per acabar igualment a l’interior del Parc de la Ciutat.

Un cop finalitzada la Bicicletada, els ciclistes participants podran recollir la seva bossa d’avituallament, que contindrà diversos obsequis, i accedir al Parc de la Ciutat. Completarà aquesta Festa de la Bicicleta un espai de fira, on els clubs ciclistes de la ciutat així com les principals botigues especialitzades en la matèria tindran el seu espai per presentar i oferir els seus productes i serveis.

Inscripció

Els interessats a participar en la Bicicletada ja poden formalitzar la seva inscripció, que s’ofereix amb una doble via: de manera presencial, a qualsevol de les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports fins al divendres 10 de maig al vespre; o bé de manera digital, a través del web www.labicicletada.cat i fins al dijous 9 de maig al vespre.