La URV es manté en la quarta posició de l’U-Ranking d’universitats de l’estat espanyol

La classificació avalua 62 universitats públiques i privades segons rendiment docent, investigador i innovació i desenvolupament tecnològic

Per . Actualitzat el

L’edició de l’U-Ranking 2019, que avalua 62 universitats de l’Estat espanyol (48 de públiques i 14 de privades) situa la Universitat Rovira i Virgili en la quarta posició per la seva mitjana en els indicadors de rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic.

La URV comparteix lloc amb la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad de Cantabria, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona, per darrere de la Universitat Pompeu Fabra, la Universidad Carlos III, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Politècnica de València, que ocupen les tres primeres posicions. La classificació és la mateixa que la darrera edició del rànquing.

Per activitats, la URV es troba en el quart lloc en recerca i en docència i en el cinquè lloc en innovació. Per a l’avaluació es tenen en consideració quatre àmbits per a cadascuna d’aquestes activitats: l’accés als recursos, la producció obtinguda, la qualitat i la internacionalització de les activitats.

Posició de la URV per activitats en relació a la mitjana de les universitats avaluades a l’U-Ranking.
Els graus més ben posicionats

A partir de 25 indicadors, l’U-Ranking també identifica les universitats millor valorades en els 2.897 graus i dobles graus que ofereixen les 62 institucions analitzades. La consulta es pot fer a través de l’aplicatiu específic del web del rànquing.

La URV ocupa les primeres posicions en els següents graus: el d’Anglès i el de Llengua i Literatura Catalanes i Llengua i Literatura Hispàniques (branca de Filologia, Literatura, Llengua i Traducció); el d’Història de l’Art i Arqueologia i el d’Antropologia i Evolució Humana (branca d’Humanitats, Història i Filosofia); el doble grau de Dret i Relacions Laborals i Ocupació (branca de Dret); el doble grau d’ADE i Finances i Comptabilitat i el de Gestió de Turisme i Hoteleria (branca d’Economia i Empresa); el de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat (branca de Geografia i Ordenació del Territori).

També el grau de Bioquímica i Biologia Molecular, el d’Enologia, el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia i el doble grau d’Enginyeria Informàtica i Biotecnologia (branca de Ciències Biològiques); el de Química (branca de Química); el d’Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, el de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils i el doble grau d’Enginyeria Informàtica i Biotecnologia (branca d’Informàtica i Telecomunicacions), i el d’Arquitectura i el de Pilot d’aviació comercial i operacions aèries (branca d’Enginyeria Civil i Arquitectura).

Aquests són alguns dels principals resultats de la setena edició de l’U-Ranking, que desenvolupa conjuntament la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). Es tracta d’un projecte iniciat l’any 2012, que compta amb el suport d’experts en avaluació de l’activitat universitària i la seva qualitat. En aquesta edició s’han analitzat 62 universitats públiques i privades, cobrint així el 95% del Sistema Universitari Espanyol en termes de nombre d’estudiants de grau i examina prop de 3.000 graus i dobles graus.