El turisme esportiu ha fet possible una ocupació propera al 85%

El sector de la restauració valora positivament la Setmana Santa

Per . Actualitzat el

El magnífic ambient esportiu i familiar que s’ha viscut durant aquesta Setmana Santa a la Costa Daurada amb més de 20.000 esportistes, tècnics i familiars no ha anat acompanyat d’una climatologia benigna. Aquesta circumstància ha afectat una part de les reserves de darrera hora que s’esperaven al sector de l’allotjament reglat. Així, Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), afirma que “finalment, calculem que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat propera al 85%. Teníem previst que arribaríem a aquesta xifra, però enguany, a causa del mal temps, s’han alentit les reserves de darrera hora del turisme nacional i de proximitat”. Tot i això, Farriol conclou valorant “positivament els resultats, malgrat les circumstàncies meteorològiques”.

Així, per exemple, l’ocupació dels principals dies festius -de Dijous Sant a diumenge, 21- ha arribat al 95% en molts hotels i càmpings. Un fet que també s’ha notat als establiments de restauració de tota la província que han valorat aquests dies festius positivament gràcies a la important afluència de gent al llarg de tota la setmana.

Farriol afegeix que “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, pel turisme esportiu és un èxit rotund. Per tercer any consecutiu hem pogut garantir una Setmana Santa amb una bona ocupació sense patir per si farà bon temps. El fet d’organitzar tantes competicions esportives a Salou, Cambrils i Vila-seca que utilitzen instal·lacions de tota la Costa Daurada fa que ens puguem planificar amb antelació, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos a tota la província”.

Fruit de la consolidació del turisme esportiu a la Costa Daurada, Farriol ha assegurat que “aquesta era una prioritat per tal d’intentar aconseguir allargar la temporada; hem de seguir treballant en aquesta línia i potenciar-la, però també hem de treballar altres segments com, per exemple, el turisme sènior o el gastronòmic”.

Cal recordar que, a més dels esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba actualment allotjat en diversos establiments hotelers.