El Tanatori de Tarragona posa en marxa els primers tallers d’orientació al dol

Per . Actualitzat el

Demà, 25 d’abril, el Tanatori de Tarragona posarà en marxa els primers tallers d’orientació al dol adreçat a les persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat. La psicòloga clínica de l’Hospital Psiquiàtric Universitari Institut Pere Mata, Maria Checa, serà una de les terapeutes que oferirà xerrades per parlar del dol. Aquestes jornades estan organitzades conjuntament pels Serveis Funeraris Municipals (EMSERFUMT), el Col·legi Oficial de la Psicologia i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i se celebraran a les instal·lacions de l’Imet. Les persones interessades (un màxim de 3 persones per família) han de trucar al 977 550 020 o enviar un correu a ajutaldol@tanatoritarragona.com

 

“Les persones que recentment heu tingut que fer servir les nostres instal·lacions en unes tristes circumstàncies senten tristor i enyorança per la persona estimada que ja no hi és. Fins i tot poden experimentar com coses quotidianes com menjar o dormir estigui alterada o que el dia a dia (treballar, estudiar, sortir amb les amistats, passejar o altres qüestions) us resulti més difícil. Davant d’una pèrdua el més normal és no sentir-se com sempre. Des del Tanatori de Tarragona volem fer que aquest procés passi de la manera més planera i que no, com pot passar de vegades, es compliqui”, explica la gerent d’Emserfumt, Clara Viñas.

 

Aquesta acció s’emmarquen dins de les accions de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa tarragonina. L’objectiu d’aquesta jornada és informar els familiars de les persones mortes sobre els símptomes amb què s’han trobat després d’una mort: tant els “normals” per saber assumir-los i afrontar-los, com en la detecció d’altres, més preocupants, amb el propòsit de saber com actuar i amb qui recolzar-se a temps, perquè no es converteixin en patològics.

 

En aquesta línia, també està previst que s’organitzin tallers amb professionals de docents per formar-los en l’assumpció del dol i en com ajudar les famílies que es troben en situacions pròximes a una mort i als escolars que han patit la pèrdua d’un familiar.