Sant Jordi, una jornada feinera emocionalment festiva

A Tarragona aquest any s’arriba a la xifra rècord de 202 parades repartides per tota la ciutat, 160 de les quals estaran a la Rambla Nova

Per . Actualitzat el

Llibres de tots els gèneres i per a totes les edats omplen avui els carrers i places de viles i ciutats arreu del país i també de la nostra demarcació. Les llibreries combinen l’espai destinat als autors locals amb els títols nacionals i internacionals més mediàtics. També els floristes, fent volar la imaginació, ofereixen les roses de sempre amb nous formats que criden l’atenció dels passejants. Un any més, una jornada emocionalment festiva malgrat que a molts els toqui tornar a la feina.

Es preveu que aquest Sant Jordi la facturació pel que fa a la venda de llibres sigui d’un 2% més que l’any passat, gràcies a una anticipació en la compra dels llibres els dies anteriors a la diada, que han caigut durant la Setmana Santa. També es pronostiquen bones vendes en les llibreries dels pobles i ciutats més petits gràcies a les vacances. Des del sector s’afirma que durant la campanya, amb una facturació de 22 milions d’euros, es vendran uns 1,5 milions de llibres entre 50.000 títols diferents.

Més de 200 parades a Tarragona

Pel que fa a Tarragona ciutat, el dia de Sant Jordi hi haurà 202 parades al carrer de venda de llibres, flors i articles relacionats amb aquesta festivitat. El gruix de l’activitat de la jornada es concentrarà, com és habitual, a la Rambla Nova, que comptarà amb la màxina concentració de parades, 160. L’artèria principal de la ciutat es dividirà novament en trams. Els espais més propers a l’Estàtua dels Despullats i la Font del Centenari es destinaran a llibreters i floristes, institucions, partits polítics, mitjans de comunicació i associacions del tercer sector, mentre que les coques compreses entre el carrer Sant Agustí i el Balcó del Mediterrani es destinaran a entitats. Les dimensions de cada parada oscil·len depenent del tram on es trobin ubicades.

A la resta de la ciutat s’instal·laran 42 parades, que es repartiran en indrets com els barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau o l’Eixample, entre altres.

Totes les parades estan només autoritzades a vendre articles relacionats amb Sant Jordi i només es permet el lliurament de qualsevol altre producte si es fa de manera gratuïta.