Les roses vermelles, les reines de la diada

Per . Actualitzat el

Enguany, els floricultors catalans es mostren prudents pel que fa a les vendes d’aquesta diada de Sant Jordi, que ha coincidit amb el final de la Setmana Santa, fet que comporta que s’hagin perdut dos dies (Diumenge i Dilluns de Pasqua) en què no s’ha pogut atendre aquella gent que encarrega les flors amb antelació.

Malgrat tot, el sector espera arribar als set milions de roses venudes, de les quals només un 4% es produeix a Catalunya, ja que la majoria de les roses provenen de Colòmbia i l’Equador (un 70%) i, en menor mesura, d’Holanda (15%) i Bèlgica. Pel que fa a colors, el predominant aquest Sant Jordi tornarà a ser el clàssic vermell (un 85% de les roses) i també es vendran, com ja va passar l’any passat arran de la conjuntura política, moltes roses grogues (un 5%), malgrat que la tendència anirà a la baixa. A  Tarragona el preu d’una rosa de floristeria oscil·larà entre els 4 i els 5 euros, amb l’espiga. Un preu que es considera just per part del sector, que reclama un control més alt de l’intrusisme que es pateix cada any per aquesta data.