Reforç per Setmana Santa als centres de salut de la Pineda, Torredembarra i Calafell

L’Hospital del Vendrell també reforça el servei d’urgències, tant per a adults com per a pacients pediàtrics

Per . Actualitzat el

Un any més, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla reforçarà els dispositius sanitaris als municipis costaners del Baix Penedès i del nord del Tarragonès durant la Setmana Santa per atendre l’increment de la demanda assistencial derivada de l’activitat turística sense que això afecti l’atenció de la població habitual. En concret, la institució incrementa els recursos en el serveis d’atenció continuada dels centres de salut del CAR de Calafell, CAP de Torredembarra i del Consultori de la Pineda (Vila-seca), així com al servei d’urgències de l’Hospital del Vendrell.

En el cas de l’hospital comarcal del Baix Penedès, el pla funcional de Setmana Santa consisteix tota aquesta setmana en un reforç a urgències per a adults i un altre per a urgències pediàtriques, que són les que més s’incrementen en aquesta època de vacances.  També s’aplica un reforç d’infermeria en el procés de triatge de pacients. Com es fa a l’estiu, en funció de la demanda assistencial, les urgències d’infants es traslladen a l’àrea de Consultes Externes per tal d’alliberar espai en l’àrea d’urgències convencional. L’any passat, a l’Hospital del Vendrell es van atendre un total de 1.791 el cap de setmana llarg de Setmana Santa, tot resultant una mitjana de 223 urgències diàries.

Pel que fa al reforç en l’àmbit de l’Atenció Primària, aquest es concentrarà també en el cap de setmana llarg que va del 19 al 22 d’abril. La planificació del reforç específic es fa a les ABS on es preveu un major increment de la demanda assistencial, és a dir a la platja de Vila-seca (Consultori de la Pineda), a Calafell i a Torredembarra. D’aquesta manera el consultori de la Pineda des de divendres fins al diumenge 21 d’abril de 09 a 20 h i el dilluns de Pàsqua de 09 a 15 h (normalment està tancat els caps de setmana i festius fins a l’inici de la temporada alta de juliol i agost). Torredembarra també es reforçarà el divendres, dissabte i diumenge amb un metge més de 9 a 21 h. Pel que fa al CAR de Calafell, s’aplica un reforç de 24 hores des de el divendres 19 fins al diumenge 21 d’abril. La Setmana Santa de 2018 aquestes tres centres assistencials, més el CAP del Vendrell, van atendre en conjunt 1.401 urgències. L’activitat va ser important especialment als CAP de Calafell i de Torredembarra, on es va atendre una mitjana diària de 160 casos.