Els candidats tarragonins, en plena campanya per les eleccions generals del 28-A

Més de 571.00 electors de la demarcació estan cridats a les urnes per decidir la representació tarragonina al Congrés de Diputats i al Senat

Per . Actualitzat el

En poc més d’una setmana més de 571.000 tarragonines i tarragonines podran decidir qui els representarà durant la pròxima legislatura a Madrid. La demarcació de Tarragona es juga un total de sis escons al Congrés de Diputats i, per tant, haurà d’escollir un total de sis noms perquè ocupin una cadira a la cambra espanyola. En l’àmbit estatal, els sondejos apunten a una victòria sense majoria absoluta del PSOE de Pedro Sánchez, que estaria en condicions de formar govern amb el suport de Podemos o les forces nacionalistes de Catalunya i el País Basc. A Tarragona, però, les coses són diferents. La darrera enquesta preelectoral del Centro de Investigación Sociológica (CIS) dóna una àmplia victòria a ERC, fet posaria fi al repartiment equitatiu dels sis escons entre sis forces polítiques (un per a cadascun) que s’ha registrat en els darrers anys. La pujada dels republicans es traduiria en tres dels sis escons en joc a les comarques de Tarragona. Això deixaria només tres escons a repartir entre la resta de forces polítiques que concorren als comicis per la circumscripció. El CIS diu que el PSC en aconseguiria entre un i dos congressistes, mentre que el darrer seria per a Ciutadans. Es quedarien fora de la cambra els representants tarragonins de PP, Junts per Catunya i En Comú Podem, curiosament el partit més votat a les nostres comarques en les darreres generals de 2016.

Les enquestes, però, gairebé mai es corresponen amb la caprociosa realitat de les urnes. Per això els candidats tarragonins, a l’ombra dels primers caps de llista a nivell estatal i català, es troben en plena campanya electoral per intentar fer arribar les seves idees força i missatges a un electorat fortament condicionat per la delicada situació política del país i per l’històric menysteniment sofert per les comarques tarragonines en els pressupostos de l’Estat. I tot això a les portes d’unes eleccions municipals que, de ben segur, es veuran afectades pels resultats que s’acabin produint en les generals del diumenge 28 d’abril.

Els pròxims dies seran un degoteig continuat d’actes de campanya i de notícies relacionades amb la votació que ha demarcar el futur de la Moncloa en ple debat pel procés sobiranista i l’auge de les propostes polítiques d’extrema dreta a Europa i al conjunt de l’Estat.

Abans de decidir el vot, però, NotíciesTGN recomana als seus lectors que vegin online el debat televisiu emès la setmana passada per les televisions TAC12 i Canal Terres de l’Ebre per donar veu a les sis forces que han tingut representació tarragonina al Congrés durant la darrera lesgislatura. En el mateix plató es van reunir durant hora i mitja el segon de la llista tarragonina de Junts per Catalunya (Ferran Bel) i els caps de llista territorials de Ciutadans (Sergio del Campo), Partit Popular (Jordi Roca), PSC (Joan Ruiz), ERC (Jordi Salvador) i En Comú Podem (Ismael Cortés). El primer bloc del programa es va dedicar a parlar de la situació política entre Catalunya i Espanya, mentre que la segona part es va destinar a les propostes concretes de cada partit per al territori. Els darrers 25 minuts va ser un interessant debat obert entre tots els candidats.