Més de 300 voluntaris prenen part en la Setmana Social de CaixaBank a Tarragona

La Fundació Estela ha estat una de les entitats participants en aquesta iniciativa solidària

Per . Actualitzat el

CaixaBank ha organitzat entre l’1 i el 7 d’abril una nova Setmana Social per a que empleats, familiars i clients de l’entitat arreu de l’Estat coneguin de primera mà la tasca que duen a terme les entitats socials amb les que col·labora l’entitat financera a través de la seva acció social. Durant aquests set dies, un de cada quatre empleats de CaixaBank, la Fundació “la Caixa”, CriteriaCaixa i filials han participat, de forma voluntària, en algunes de les més de 3.100 activitats que unes 1.460 entitats socials locals han posat a la seva disposició a totes les províncies d’Espanya.
A la província de Tarragona, els voluntaris que han volgut adherir-se a aquesta iniciativa solidària, han pres part a alguna de les 52 activitats proposades per 43 entitats socials del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a 19 municipis: Alcover, Altafulla, Amposta, Calafell, Cambrils, Deltebre, el Morell, els Pallaresos, el Vendrell, la Selva del Camp, La Sénia, Reus, Salou, Santa Bàrbara, Tarragona, Tortosa, Ulldecona, Valls i Vila-seca.
Entre les activitats realitzades hi ha reforç escolar per a infants i joves en risc d’exclusió, acompanyament a avis, activitats de lleure i esportives de persones amb discapacitat intel·lectual, classificació d’aliments i roba, menjadors socials, activitats mediambientals o tallers per a persones immigrants, entre d’altres.
Un total de 43 entitats socials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han col·laborat amb la Setmana Social.
15 activitats programades a la ciutat de Tarragona
A la ciutat de Tarragona, han donat suport a la Setmana Social de CaixaBank 13 entitats entre les quals hi ha l’Associació Joventut i Vida, el Nàstic de Tarragona, l’Associació La Muralla, el Club Vaixell, l’Associació Tarraco Salut, Càritas Diocesana de Tarragona, l’Associació Aurora o la Fundació Estela, entre d’altres.
Els voluntaris han participat a un total de 15 activitats com el transport de roba i organització del magatzem Filigrana de Càritas, la col·laboració amb el menjador social de Bonavista, ajut a teràpia a persones afectades d’autisme, esport per a persones amb discapacitat o la neteja d’un tram del riu Francolí, entre d’altres.
CaixaBank dona suport a projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. L’entitat distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2018, fou de 43,6 milions d’euros que van servir per impulsar més de 11.500 projectes locals. D’aquestes, un 39% es va destinar a la lluita contra la pobresa (famílies, infància, ancians) i un 30% als àmbits de la salut, la discapacitat i l’addicció. Entre les activitats que es realitzaran a la ciutat de Tarragona hi ha el transport de roba i organització del magatzem Filigrana de Càritas, la col·laboració amb el menjador social de Bonavista, ajut a teràpia a persones afectades d’autisme, esport per a persones amb discapacitat o la neteja d’un tram del riu Francolí, entre d’altres.