La Xarxa de Santa Tecla organitza la Primera Jornada de Casos Clínics en Atenció Primària

El dijous 11 d’abril tindrà lloc aquesta primera jornada que vol realçar el paper del metge de família dins del model sanitari català

Per . Actualitzat el

Quan una persona arriba per primera vegada a la consulta del seu metge de família per exposar algun problema de salut, automàticament esdevé un cas clínic que, depenent de les seves característiques, tindrà un recorregut o un altre. Sovint aquest recorregut comença i acaba en la consulta de l’Atenció Primària, gràcies a l’especialització i l’experiència dels seus professionals. Per reivindicar i posar el focus en aquest estadi de l’atenció sanitària, la Comissió de Formació Mèdica de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha organitzat la Primera Jornada de Casos Clínics en Atenció Primària, amb la finalitat de traslladar experiències en la detecció de casos clínics que s’inicien des de la consulta del metge de familia, i que, moltes vegades amb la formació adquirida durant la residencia MIR i la pròpia experiència en la consulta diària, podrien ser resolts en el primer nivell assistencial. Es planteja com a principal objectiu millorar el coneixement clínic i potenciar l’equip d’Atenció Primària com eix central i gestor final en l’atenció al pacient, dins el model sanitari català.
Segons la doctora Maribel Pinilla, una de les membres del comitè organitzador de la Jornada «es vol potenciar els casos clínics com instrument per aprendre, per integrar-nos i motivar-nos en la nostra professió mèdica». La jornada tindrà lloc dijous, 11 d’abril a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Al llarg del dia, s’exposarà un total de 15 casos, que han estat seleccionats prèviament per la seva qualitat d’entre 45 abstracts rebuts de diferentes ABS de Tarragona i Barcelona.
El dia de la jornada, després de l’exposició oral, el Comitè Científic, escollirà els tres millors casos clínics que optaran a premi, amb una dotació econòmica de 1.500 euros per al primer premi; 1.000 euros per al segon i de 500 per al tercer.