Neix la plataforma Mercaderies per l’interior

Per . Actualitzat el

La plataforma Mercaderies per l’interior ha presentat públicament un manifest que reclama garanties de la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa i demana a les institucions del territori que perseverin davant del govern de l’Estat per trobar una alternativa per al transport de mercaderies.

La plataforma s’ha presentat al Col·legi d’Arquitectes i fa una crida a la societat civil de Tarragona a adherir-se al manifest. Coincidint amb les obres del tercer fil al tram del Tarragonès i quatre setmanes abans de les eleccions generals, el document reclama al Ministeri de Foment que «es comprometi a iniciar i accelerar els estudis tècnics per habilitat el pas de les mercaderies per l’interior».

En nom dels promotors de la plataforma, Eugeni Sedano ha afirmat que els objectius del nou ens són «conscienciar la ciutadania dels factors negatius que representa el transport de mercaderies perilloses a prop dels nuclis urbans; protegir el turisme cultural i el vinculat a les platges; i promoure estudis tècnics per trobar una solució definitiva al pas de les mercaderies».
Sedano també ha remarcat que Mercaderies per l’interior és una plataforma sense ànim de lucre, sense adscripció política i de lliure adhesió.

A l’acte també hi han participat Joan Tous, president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Marc Francesch, vicepresident de l’agrupació Càmpings Tarragona ciutat.

La plataforma neix després de múltiples reunions amb sectors econòmics, partits polítics i entitats veïnals i de constatar la necessitat de garantir que el tercer fil ha de ser una mesura provisional i que s’ha de treballar en una alternativa de futur definitiva per separar trens de passatgers i de mercaderies.

La plataforma ha obert la pàgina web www.mercaderiesperlinterior.com on es pot llegir íntegre el manifest i adherir-s’hi.