El CAP de Vila-seca celebra, un any més, el Dia Mundial de l’Activitat Física

Per . Actualitzat el

El 8 d’abril de 2015, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat física, des del CAP de Vila-seca es va crear el primer grup per sortir a caminar. L’objectiu era fomentar l’activitat física entre els adults sedentaris prioritzant la captació d’aquelles persones que tinguessin algun factor de risc cardiovascular (hipertensió, diabetis, dislipèmia, sobrepès/obesitat…).

L’exercici físic incrementa la producció d’endorfines i afavoreix l’equilibri psicològic, a més, s’ha de tenir en compte la importància de l’activitat grupal com a eix socialitzador.

Actualment hi ha dos grups formats, el creat el 2015, un grup de moderada intensitat que des de llavors surt cada dilluns i dimecres a les 9,30 h, i un nou grup creat el 2018 de baixa intensitat (recomanat per noves incorporacions), que surt els dimarts i divendres a les 9,30 h. Ambdós grups surten de la porta principal del CAP i el recorregut és pels voltants de Vila-seca durant una hora o hora i mitja. Les persones interessades a caminar poden parlar amb la seva infermera o venir directament a la porta del CAP el primer dimarts de cada mes (dies en què les infermeres acompanyem el grup).

Dia Mundial de l’Activitat física 2019

Aquest any des del CAP la celebra el Dia Mundial de l’activitat física (6 d’abril), es trasllada al 10 d’abril i per novè any consecutiu el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) s’afegeix a Agita Mundo i a l’OMS per a celebrar aquesta jornada amb l’objectiu de difondre el missatge: «Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia».

Aquest any el lema és «Activa la vida, millora la vida» Des del centre sanitari s’anima la població a celebrar el dia de l’activitat físic,  sortint a caminar i participant en les activitats proposades. Per sortir a la caminada només cal portar roba i calçat còmode i aigua.

ACTIVITATS DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA A VILA-SECA · 10 D’ABRIL

9,30 h:  Caminada popular amb els grups de caminadors del CAP
11,30 h:  El CAP es mou, els professionals sanitaris fomenten l’activitat física.
11,40 h: Masterclass de zumba impartida pels professors Montserrat Cros i Raimon Sorroche amb la participació de l’Esplai Sant Esteve de Vila-seca.

Punt de tobada de les activitats: porta principal del CAP