Activitats diverses a la Primavera Cultural de la Xarxa de Centres Cívics

El servei de ludoteques municipals estarà obert, per primera vegada, durant els matins de la Setmana Santa

Per . Actualitzat el

Des del 15 d’abril i fins al 21 de juny esclata una nova Primavera Cultural a la Xarxa de Centres Cívics amb 19 activitats per a tots els públics. Sortides culturals, concerts, celebració de dies mundials i activitats infantils i familiars conformen una programació que, un any més, serà gratuïta per als participants.

En total s’ofereixen 1.500 places, xifra que augmenta respecte les edicions anteriors gràcies a l’increment d’activitats a l’exterior. Les inscripcions començaran el proper dilluns 1 d’abril a les 9 h a través del web http://centrescivics.tarragona.cat

Una de les principals novetats és que el servei de ludoteques municipals de la Xarxa de Centres Cívics obrirà les seves portes durant els matins de Setmana Santa de 10 a 12.30 h amb la intenció de donar continuïtat al servei i oferir una alternativa de lleure educatiu als barris. A més, pels volts de Sant Jordi les ludoteques acolliran un cicle de Contacontes populars del món a càrrec d’Alexander Hernández.

Les sortides culturals seran, un any més, un dels pilars de la programació, que ja que cada any compten amb una gran demanda. En aquesta ocasió, dues de les sortides es desenvoluparan dins del terme municipal: una per conèixer la Tarragona Medieval i una altra per visitar La Comella, la finca amb les obres escultòriques de Rufino Mesa. Les altres dues sortides es realitzaran fora de la ciutat: una per visitar la Cartoixa d’Escaladei i el poble de Siurana i l’altra per realitzar observació astronòmica nocturna.

Aquestes activitats, tant el contacontes com les sortides culturals, sorgeixen a través del conveni de col·laboració amb el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili.

Seguint la proposta de celebrar dies internacionals, enguany es torna a celebrar el Dia Internacional del Joc i la joguina. Les ludoteques sortiran el dimarts 28 de maig a fer activitats a les places dels barris i patis dels Centres Cívics, amb una proposta de grans jocs o activitats d’esbarjo.

També se celebrarà el Dia Mundial del Ioga amb un projecte molt motivador que es durà a terme amb l’AEKI (Associació Espanyola de Kundalini Ioga) el divendres 21 de juny. Durant tot el dia se succeiran activitats com una masterclass a la plaça de la Font, sessions simultànies de ioga a tots els centres cívics i un convert de bongs i bols.

A més, el Cor Ciutat de Tarragona, juntament amb Flamenco Azabache oferiran el dissabte 1 de juny un espectacle de fusió de flamenc al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau amb la visita que Federico García Lorca va realitzar a Tarragona l’any 1935 com a teló de fons. També en l’àmbit musical, l’alumnat del curs de gòspel de la Xarxa de Centres Cívics ensenyaran el que han après durant el trimestre amb un concert el 24 de maig al Teatret del Serrallo.

Totes les activitats estan organitzades per la Xarxa de Centres Cívics, amb les col·laboracions del Campus Extens de la URV, l’associació AEKI, el Cor Ciutat de Tarragona, Flamenco Azabache i l’Autoritat Portuària.