Més de 150 alumnes participen al I Ludi Constantinenses a la vil·la romana de Centcelles

Per . Actualitzat el

El passat divendres 22 de març es va celebrar a la vil·la romana de Centcelles la primera edició dels “Ludi Constantinenses”, organitzats pel Grup de Treball de l’ICE de Clàssiques de la URV. La trobada va reunir uns 150 alumnes i uns 15 professors de llengües clàssiques, en representació de diversos instituts de la província de Tarragona. L’Institut de Constantí ha estat l’amfitrió d’aquest I Ludi Constantinenses, la primera trobada d’aquestes característiques que s’ha fet a la província de Tarragona. L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que els alumnes coneguin de primera mà els principals espais i monuments de la presència grega i romana a Catalunya. A més, es promou l’aprenentatge enmig d’un ambient lúdic que els permet conèixer-se entre ells i compartir experiències. La trobada constitueix també un acte de reivindicació de la necessitat de vetllar perquè no es limiti més l’oferta de llengües clàssiques als instituts, ja que aquestes constitueixen un dels pilars bàsics de la civilització occidental.

Després de l’acte de recepció de les autoritats es van fer diversos parlaments, amb la benvinguda a càrrec de les representants del Grup de Treball de Clàssiques de la URV, Mercè Grané i Montse Alberich, i amb les intervencions de la directora del MNAT, Mònica Borrell, l’Inspector en Cap Adjunt del Departament d’Educació, Rafael Muñoz Melgar, i l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez.

Després dels parlaments de benvinguda es van iniciar les activitats lúdiques, amb la participació dels alumnes dividits en grups i barrejats entre els diferents instituts participants, en 5 zones de jocs. Els instituts que han pres part d’aquest I Ludi Constantinenses han estat els següents : l’Institut de Constantí, l’Institut Fontanelles (Les Borges del Camp), l’Institut Baix Camp (Reus), l’Escola Puicerver (Reus), el col·legi Sant Josep (Reus), l’Institut Josep Tapiró (Reus), l’Institut Comte de Rius (Tarragona), i l’Institut de Torredemabrra.