Irregularitats en el lloguer d’una sala per part de l’AV de la Part Alta

El club de rol Diògenes ha denunciat un tracte de favor a l’entitat veïnal per part del consistori

Per . Actualitzat el

El digital Porta Enrere (www.portaenrere.cat) ha publicat un article en el qual posa de manifest el descontrol existent a l’Ajuntament de Tarragona en matèria de sessió de locals a les entitats. La notícia ha desencadenat la reacció d’una de les parts afectades, el club de rol Diògenes que va estar pagant una quota mensual des del 2012 a l’AV de la Part Alta de Tarragona per poder fer ús del seu local. Aquesta pràctica és il·legal ja que, es tracta d’un local municipal que no es pot subarrendar. En un comunicat, l’entitat lúdica manifesta la seva «més enèrgica protesta pel tracte rebut per part de l’Ajuntament de la ciutat en relació amb el local on fins ara exercíem les nostres activitats».

Club Diògenes mostra «la seva absoluta perplexitat per l’actitud del govern municipal que ha permès i segueix permetent que una entitat que rep subvencions de diners públics i que ocupa un local municipal, hagi infringit greument la normativa a l’hora de gestionar aquest espai». Expliquen que «l’Associació de Veïns de la Part Alta ens va exigir el pagament de quotes per compartir el local durant sis anys i mig, un extrem totalment prohibit tal com vam descobrir fa uns pocs mesos i totalment contrari al que especifiquen els seus estatuts. La irregularitat, tal com s’explica avui mateix en un article del mitjà de comunicació Porta Enrere (www.portaenrere.cat), no ha suposat cap tipus de sanció per l’esmentada AV Part Alta i sí per al Club Diògenes Tarragona».

Lamenten que «l’Ajuntament ha permès que l’esmentada associació ens fes fora al carrer per ser honrats i no acceptar seguir pagant una quota il·legal que desitjaven augmentar un 50%. Ara ens veiem sense els diners que paguem durant tot aquest temps i sense local municipal on realitzar les nostres activitats, posant en greu risc la continuïtat del Club i les activitats que realitzem de forma altruista».

Recorden que «el nostre club el formen 50 persones i han passat per ell més de 100. Algunes som nascuts a Tarragona i altres nouvinguts/des i som el primer contacte que tenen amb Tarragona. Tots desitgem i treballem perquè la nostra ciutat tingui una oferta lúdica i cultural diferent, complementària i necessària per a joves, adults i famílies i esperàvem el suport del nostre Ajuntament com tenen la resta de ciutats del nostre entorn.

Creiem en el nostre projecte, tant que ho financem sense rebre cap tipus d’ajuda institucional de l’ajuntament del que tan sols hem rebut maltractament. Organitzem costoses jornades obertes autofinançades amb activitats gratuïtes per a la ciutadania, col·laborem amb nombroses entitats, cada setmana tenim 5 actes als quals pot apuntar qualsevol persona, organitzem activitats que van permetre recaptar 440 euros contra el càncer en l’àmbit de la Marató de TV3 i tenim planificats més de 17 actes oberts per 2019, alguns fins i tot en col·laboració amb la conselleria de Cultura».

Finalment, anuncien que tot i sentir-se «dolguts i enganyats, no tirarem la tovallola i arribarem fins on calgui per reclamar justícia i estem estudiant a quines instàncies acudir i quines accions legals podem prendre».

A banda, el Club Diògenes Tarragona vol mostrar la seva preocupació per «com s’estan gestionant els locals i espais públics a la ciutat de Tarragona i ho fa des del propi coneixement, després d’haver patit i seguir patint el que creiem és una clara injustícia».

En aquest sentit, la notícia del digital Porta Enrere, també denunciava subarrendaments il·legals per part de l’AV del Barri del Port a comunitats de veïns que volien fer reunions als seu local.