Comença la intervenció al parc de la Reconciliació

Per . Actualitzat el

La transformació del Parc de la Reconciliació ja ha començat. La primera fase, la substitució de les llumeneres per noves de tecnologia LED, ja s’ha realitzat. En concret es tracta dels punts de llum tipus americanes dels jardins. Aquest projecte, parcialment subvencionat pel PAM, consisteix a canviar les llumeneres de vapor de mercuri (tecnologia obsoleta) per llumeneres tipus LED.

Altres punts de llum que també s’estan renovant aquests dies són els d’una part de la Via Augusta, passeig de Sant Antoni i passeig de les Palmeres, és a dir, tot l’entorn del Parc de la Reconciliació. A continuació, també canviaran les llumeneres de la plaça dels Carros, carrer August, carrer de Joan Maragall i plaça Verdaguer. El canvi de tots aquests punts de llum estarà llest en 15 dies.

La segona de les actuacions que es realitzarà -i que forma part del projecte que ha de transformar el Parc de la Reconciliació- és la instal·lació d’una tanca perimetral per preservar aquest espai verd.

A continuació es farà una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn. La proposta, de la conselleria d’Espais Públics es basa a mantenir intacte l’essència del parc dotant-lo de 6 elements:

1. La tanca perimetral per preservar el parc i dotar-lo de més seguretat.
2. Fer tot el recinte accessible a les persones discapacitades.
3. Condicionament de tot el parc per millorar l’evacuació d’aigües pluvials, per la qual cosa es refaran les rigoles, que estan destinades a conduir cap als embornals l’aigua procedent de la calçada i la vorera.
4. Reforma de la zona nord-est dotant al parc d’un petit amfiteatre per a activitats lúdiques, en especial a les vinculades a la Casa de la festa.
5. Reforma i millora del parc infantil.
6. Potenciar la vegetació existent, ja que a conseqüència de la ciclogènesi de l’any passat, molts arbres van caure.

Més carrers amb millor il·luminació
Per altra banda, l’Ajuntament de Tarragona està licitant el projecte per al canvi de les llumeneres per noves tipus LED dels carrers de Monestir de Poblet i adjacents, Apodaca, i Rb. de Sant Pere i Sant Pau i Plaça Constitució i Rb. Bonavista.