L’Hospital Sociosanitari Francolí ha inaugurat una pista de petanca

Amb aquesta iniciativa l’Hospital tarragoní, afegeix una nova instal·lació a l’aire lliure

Per . Actualitzat el

A partir d’aquesta primavera, els usuaris i usuàries de l’Hospital Sociosanitari Francolí, tant de l’Hospital de Dia com d’Internament, gaudeixen de l’esport de la petanca al recinte hospitalari a proposta dels usuaris, la iniciativa l’Equip d’Animació Sociocultural del centre i la col·laboració de la Fundació de l’Hospital Universitari de Tarragona JoanXXIII.
La pista ha estat inaugurada aquest matí coincidint amb l’arribada de la primavera i ha comptat amb la valuosa participació del Club de Petanca de la Pobla de Montornès que a banda d’oferir una magnífica exhibició, ha organitzat un torneig en què els usuaris han participat molt activament.
L’activitat física i esportiva adaptada beneficia a les persones en tractament i en aquest sentit, la petanca és un esport que no requereix un gran esforç físic, millora la concentració, enforteix i tonifica els braços i estimula el sistema motriu, també exerceix una influència positiva en el sistema neuromuscular i psicològicament ajuda a enfortir l’afectivitat, el control i la percepció. Des del punt de vista social ajuda a la integració i millora la capacitat de comunicació i estat d’ànim.
Aquest espai de lleure i relació se suma al petit hort urbà que ja fa 3 anys que van posar en pràctica les animadores socioculturals de l’Hospital de Dia i que té molt d’èxit entre els usuaris.