Jornada de portes obertes a la Xarxa de Santa Tecla per a futurs metges residents (MIR)

Per . Actualitzat el

Els llicenciats en Medicina que busquen centre sanitari per fer la seva residència tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, una institució que el pròxim 2 d’abril obrirà les portes als futurs residents per donar a conèixer tant les instal·lacions com l’equip humà que contribueix a la formació dels metges del futur a les nostres comarques. La Xarxa de Santa Tecla ofereix cada any un total de cinc places per a MIR especialitzats en Medicina Familiar i Comunitària i una plaça de Medicina Interna. En l’actualitat, l’organització, en col·laboració amb institucions universitàries, està formant un total de tres residents en Medicina Interna i setze en Medicina Familiar i Comunitària.

La jornada del 2 d’abril, organitzada conjuntament entre l’Hospital de Santa Tecla i la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, és una bona oportunitat per conèixer les possibilitats docents que ofereix una institució històrica i arrelada amb centres sanitaris i sociosanitaris al Tarragonès i al Baix Penedès. Els futurs residents seran rebuts per les coordinadores responsables de la Unitat Docent de Medicina Interna i de Medicina Familiar i Comunitària, que s’encarregaran d’explicar amb detall l’estructura assistencial, docent i de recerca que caracteritza la Xarxa de Santa Tecla. La jornada, oberta a qualsevol llicenciat que estigui interessat a fer la residència a la institució, servirà per donar a conèixer l’itinerari formatiu del resident que passa per la Xarxa de Santa Tecla.
Els metges residents interessats en l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària o la de Medicina Interna tindran l’oportunitat  de resoldre els dubtes i aclarir els dispositius formatius de les Unitats Docents. Durant la jornada també està previst que els joves puguin parlar directament amb residents que actualment estan formant-se a la Xarxa de Santa Tecla.

Amb els MIR des de 1995
La Xarxa de Santa Tecla va iniciar la formació de residents en l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària l’any 1995, amb el CAP de Vila-seca com a centre acreditat. Uns anys més tard s’hi va afegir el CAP de l’Arboç, al Baix Penedès. El centre hospitalari de referència de les unitats docents de la Xarxa és l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. El centre de la Rambla Vella està acreditat des de l’any 2011 per tal de formar metges residents en l’especialitat de Medicina Interna. Dins del seu programa formatiu MIR, la Xarxa de Santa Tecla disposa d’acords de col·laboració amb Joan XXIII, PADES Tarragona, SEM i amb l’Institut Pere Mata. Tot pensat perquè el resident aprofiti al màxim la seva etapa formativa dins de l’organització.