“la Caixa” dona suport a la tasca social de la Xarxa de Santa Tecla

L’Obra Social “la Caixa” aporta 40.000€ per a activitats i programes a favor de la infància en risc d’exclusió, la discapacitat i l’embaràs de risc en dones en situació de vulnerabilitat

Per . Actualitzat el

L’Obra Social “la Caixa”, amb l’esperit de col·laborar amb les entitats socials i institucions del territori i atenent les necessitats de la societat, col·labora aquest 2019 amb la tasca social desenvolupada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla a les comarques de Tarragona a través de la Fundació Estela per a la Discapacitat, la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. En concret la contribució de “la Caixa” consisteix en quatre dotacions econòmiques de 10.000 euros cadascuna, imports que l’organització sociosanitària destinarà a projectes específics impulsats pels seus equips professionals de l’àrea social.

DISCAPACITAT

En el cas de la Fundació Estela per a la Discapacitat, la donació revertirà en la realització d’activitats de piscina per a persones amb discapacitat usuàries de la fundació.

La Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla invertirà la donació en un projecte d’inserció laboral de persones amb discapacitat a través del Centre Especial de Treball (CET Santa Tecla), una bugaderia industrial ubicada als Pallaresos des de la qual es presta servei a tots els centres de la Xarxa de Santa Tecla i a tercers.

INFÀNCIA

La Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, de la seva banda, destinarà els diners a un programa de reforç escolar per a als infants que viuen al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de l’Avinguda Estanislau Figueras de Tarragona.

DONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

Pel que fa a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, la donació de “la Caixa” servirà per al finançament d’un programa de detecció i suport a l’embaràs de risc en dones en situació de vulnerabilitat a les nostres comarques.

El conveni de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha estat signat aquest mes de març per part del Sr. Joaquim Macià, Director de Centre de Banca d’Institucions de Caixabank, i pel Sr. Joan Maria Adserà, Director General de la Xarxa Sanitària I Social de Santa Tecla. L’acte es va formalitzar a les instal·lacions del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, ubicades al polígon Riuclar de Tarragona, en una trobada que també va servir per a visitar l’espai i conèixer personalment la vuitentena d’usuaris i usuàries del centre.

La missió de l’Obra Social “la Caixa” és contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de programes propis, aliances estratègiques o col·laboracions amb tercers, mitjançant actuacions eficients, innovadores i avaluables quant als seus resultats i susceptibles de ser transferides a altres entitats.
 L’Obra Social “la Caixa” desenvolupa programes socials, educatius, culturals, científics i mediambientals amb una vocació transformadora.