Èxit de participació en la 8a Plantada Popular al riu Francolí

Per . Actualitzat el

La vuitena edició d’aquesta activitat organitzada, un any més, per Fundación Repsol i l’Associació Aurora, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, va reunir el passat dissabte al matí més de 800 participants al riu Francolí de Tarragona.

La Plantada d’enguany s’ha celebrat de nou al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla). En aquesta edició, s’ha tornat a comptar amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns  de Tarragona. Els centenars de participants han plantat 1.500 plantes de sis espècies diferents d’arbustos.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants han pogut gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

Enguany, tal com es va fer l’any passat, a més de plantar, també s’han dut a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició i aquestes s’allargaran durant els pròxims vuit mesos. Aquesta feina la realitzaran els treballadors de l’Associació Aurora.

A banda de l’acte de plantar i millorar l’estat ecològic del riu Francolí i el seu entorn, l’objectiu d’aquesta iniciativa és el d’integrar socialment i laboral, persones en risc d’exclusió. Un equip de 18 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc.

L’Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració social i laboral de persones afectades per malalties mentals, així com el suport i l’atenció dels seus familiars. Entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora, destaca l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials.

Fundación Repsol manté un compromís amb la millora de qualitat de vida de les persones, tot actuant per aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural. Per això desenvolupa accions i projectes que impulsen l’energia de les persones, l’energia social.