Cel Net denuncia compostos a l’aire que perjudiquen la salut

Alerten que el benzè, l’1,3 butadiè o el biacetil superen de manera alarmant els límits desitjats

Per . Actualitzat el

Des de l’entitat es denuncia que per quarta vegada, «els estudis demostren que la contaminació emesa per les indústries del polígon nord del complex petroquímic del Camp de Tarragona segueix sent una problemàtica no resolta. Es segueixen detectant episodis repetits on compostos com el benzè, l’1,3 butadiè o el biacetil superen de manera alarmant els límits desitjats per garantir una bona salut de la població i el territori».

Una vegada més, des de la Plataforma es constata, que «els resultats remarquen la manca d’informació absoluta de la que disposa la població i les administracions locals sobre quin és el causant d’aquests episodis».

A la vegada, es denuncien «les estratègies de pressió que últimament certes empreses del complex petroquímic estan utilitzant com a eina de neutralització de la demanda col·lectiva d’un control verídic, exhaustiu i transparent de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona».

Per últim, la plataforma visibilitza «la decepció vers la Generalitat de Catalunya i la Taula Territorial de la Qualitat de l’aire que consideren que no ha tingut cap més utilitat que dilatar en el temps la resolució de la problemàtica, buscant quedar bé amb les empreses i evitant l’alarma de la població i la demanda de solucions».

En el document adjunt es desenvolupa el posicionament de la Plataforma respecte els resultats i la situació general.