L’economia del Baix Penedès creix per sobre de la mitjana catalana però el comerç i l’hostaleria pateixen

Per . Actualitzat el

El darrer Informe de Conjuntura Econòmica de la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) avisa d’una desacceleració dels serveis al Baix Penedès. Com a contrapunt, el document anuncia un creixement de la indústria a la comarca tarragonina.

La federació empresarial destaca que és la comarca que més creix de l’àmbit Penedès – Garraf i que ho fa per sobre de la mitjana catalana, amb un 3,4%. Amb aquest percentatge, el Baix Penedès és la 13a comarca catalana quant a creixement. Per sectors, la construcció creix un 6,4%, mentre la indústria ho fa un 4,8%. En canvi, el sector serveis frena l’increment en comparació a anys anteriors i només puja un 2,7%.

Aquest fet és especialment preocupant, segons el responsable de l’informe, David Moreno, en l’hostaleria i el comerç «perquè ambdós mostren una desacceleració important els últims anys i el sector de l’hostaleria té, cada cop, una estacionalitat més gran, amb la temporada turística més curta i concentrada». A més a més, el comerç «és el sector menys dinàmic de la comarca amb diferència perquè acumula caigudes continuades».

En aquest sentit, Isidre Also, secretari general de la FEGP lamenta que «aquesta no és una situació que es doni al conjunt de Catalunya, i és una paradoxa que el comerç al Baix Penedès no s’hagi revitalitzat en aquest cicle de creixement».

Tot i això, Moreno afirma que «no cal percebre la desacceleració amb preocupació», ja que anteriorment s’havien registrat uns creixements d’ocupació que difícilment es poden repetir en endavantperquè el ventall de desocupats també és menor.