El sector turístic de la Costa Daurada vol cobrir uns 800 llocs de treball

Més de 400 aspirants van participar en la II Jornada Treballa al Turisme que va reunir més d’una trentena d’empreses d’allotjament i restauració a Vila-seca

Per . Actualitzat el

El turisme és, al costat de la indústria, el principal motor econòmic del territori. Els destins patrimonials com Tarragona, el sol i platja que tan bé escenifica la Costa Daurada, o l’immens atractiu de PortAventura World, amb el flamant FerrariLand, són alguns dels exemples que donen sentit al potencial turístic de les nostres comarques. Això fa que hi hagi moltes empreses del sector turístic que generen una ocupació cabdal per a la salut laboral del territori.

Una mostra del pes que té el sector turístic a les nostres comarques en l’àmbit laboral es va poder veure a la II Jornada Treballa al Turisme, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), que va tenir lloc al Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Vila-seca. L’acte va servir per posar en contacte més de trenta empreses turístiques i entitats de la Costa Daurada, Muntanyes de Prades i Terres de l’Ebre amb més de 400 persones interessades a treballar en el sector vacacional i la restauració. En total, les empreses van oferir uns 800 llocs de feina. Segons la vicepresidenta de la FEHT, Berta Cabré, «valorem molt positivament aquesta segona edició de la jornada Treballa al Turisme i continuem consolidant-la». Segons Cabré, «hem tingut una participació molt alta i hem superat les 400 persones interessades que vam atreure l’any passat».

La vicepresidenta també ha dit que «hem pogut observar perfils professionals molt variats», per la qual cosa «hi ha moltes oportunitats per a tothom». Així, «tenim des de recepcionistes, fins a personal de manteniment, animació, jardineria, cuina, sala, neteja de bungalous i de pisos».

Cabré també ha indicat que «hem atès molta gent de fora que té ganes de treballar, i això és el que busquen les empreses, persones amb una actitud bona i amb els perfils professionals que es necessiten per poder desenvolupar cadascun dels llocs de treball». Les més de 400 persones aspirants han pogut conèixer, personalment, les diferents empreses, conversar amb els responsables de recursos humans i lliurar, personalment, el currículum als diferents hotels, càmpings, apartaments i PortAventura World, i també a les diferents associacions.

Recordem que l’any passat la FEHT va idear aquesta convocatòria per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant per als aspirants com per a les mateixes empreses. Enguany, el resultat ha estat, novament, positiu i l’objectiu és que «les persones que vulguin treballar en el sector turístic tinguin present cada any a la seva agenda aquesta jornada, que es pretén consolidar i continuar desenvolupant».

El perfil del demandant de feina en el sector turístic és molt divers. Així, durant la jornada cercava feina molta gent jove que vol compaginar els estudis amb una ocupació durant la temporada, i també gent que necessita treballar tot l’any. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista i tots aquells relacionats amb la restauració.

22.000 llocs de treball directes i indirectes

El sector turístic genera uns 12.000 llocs de treball directes a la demarcació, a més d’uns 10.000 indirectes, en temporada alta. La jornada “Treballa al Turisme” té lloc al PCT perquè és un indret que esdevé confluència entre el coneixement, per part de la Universitat Rovira i Virgili, i l’empresariat, per part de la FEHT.