Comencen les tasques de neteja del mausoleu Jaume I

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana s’han iniciat les tasques de neteja i conservació del mausoleu de Jaume I, ubicat al pati que porta el mateix nom del Palau Municipal. Un equip de conservadors especialitzats realitzen els treballs que consisteixen en una primera neteja en sec i després una d’humida amb l’objectiu de recuperar els colors  i elements originals del monument, sota la supervisió de la conselleria de Patrimoni Històric.

El mausoleu és obra de Lluís Domènech i Montaner que va usar la simbologia d’una nau per allotjar les despulles del rei Jaume I.

Domènech i Montaner va deixar constància, des de la base on descansa la tomba fins a l’interior del dosseret, i gràcies al treball escultòric i a l’ús dels mosaics, de quins eren els símbols que caracteritzaren el rei Jaume I: les seves corones i els seus escuts, que parlaven de les seves conquestes.

La Comissió de Monuments de Tarragona va encomanar el mausoleu l’any 1906 i el 1992 es va instal·lar en la ubicació actual.