Nova edició de la mostra Ranxets, la cuina a Torredembarra

Els restaurants cuinaran en directe a l’envelat

Per . Actualitzat el

El proper 24 de març tindrà lloc una nova edició de la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra” amb la participació de set restaurants del municipi que per primera vegada cuinaran els seus plats in situ, al mateix envelat. D’aquesta manera, els restauradors se sumen al showcooking que cada any ofereixen els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola mostrant com es cuina el bull a l’allipebre. Aquest 2019, doncs, també es podrà veure en directe l’elaboració dels següents plats:

• Arròs amb bacallà. Cal Silver.
• Caldereta de cananes. Can Lluís.
• Musclos a la marinera amb patates i carxofes. Gambito 1995 & Joan Morros.
• Arròs de cananes i carxofes. La Quilla d’en Xavier.
• Fideus negres amb allioli. Las Palmeras.
• Sípia ofegada. La Tour Danbare.
• Allipebre de pop roquer de Torredembarra. Òxid.

El programa d’activitats de la Mostra del 24 de març és el següent:

Organització: Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats.
De 12 a 15 h, a la plaça de les Remendadores (antic Jardins de Cal Bofill)
Tapa + beguda: 3 €.

De 12 h a 12.30 h: Showcooking: com es cuinen els Ranxets? A càrrec dels restaurants participants.

A partir de les 12.30 h: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill. Cervesa artesana local Estraperlo: 1,5 €.

També hi haurà diferents actes gratuïts: taller infantil de cuina (deconstrucció de romesco amb musclos, a càrrec d’Andrea Molné), inflable infantil i havaneres amb Neus Mar.

Els plats que es presentaran a la Mostra també es podran degustar durant tot el mes d’abril en els restaurants que formen part de la promoció.

Descarrega’t el Programa de la mostra de ranxets.

Altres activitats
Taller gastronòmic Ranxets: La cuina a Torredembarra, a càrrec d’Andrea Molné. És realitzarà a NC espai de cuina (carrer dels Filadors 15). Les inscripcions s’han de realitzar a l’adreça nocuino@gmail.com o al telèfon 620.702.594. El preu és de 30 € (que inclou sopar i aprendre diferents receptes de plats de Ranxets com musclos amb salsa, musclos amb romesco, xirles, farcellets de col, rossejat i escabetx de sardines).

Què són els Ranxets?
Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.