L’Estat inclou Altafulla en el catàleg de destinacions turístiques del SISTHO

Per . Actualitzat el

Les secretaries d’Estat de Turisme, i d’Infraestructures, Transport i Habitatge han donat a conèixer les 120 noves destinacions que s’inclouran en el catàleg del Sistema de Senyalització Turística Homologada (SISTHO).

En concret, de les 120, vuit corresponen a la demarcació de Tarragona, i entre aquestes, destaca la nominació d’Altafulla que, d’aquesta manera, s’inclourà en el catàleg del Sistema de Senyalització Turística Homologada de l’Estat un cop se signi el nou conveni que està en procés de redacció.

L’Ajuntament d’Altafulla va fer la petició per incloure el municipi en aquest sistema de senyalització en les carreteres de l’Estat, com a municipi Patrimoni Mundial de la Humanitat per la vil·la romana dels Munts, ui també per l’elevat interès turístic de la Vila Closa, conjunt històric i artístic.

La secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, s’ha mostrat satisfeta per aquesta ampliació del Catàleg del SISTHO ja que “no només dóna resposta a una de les peticions que més ens han traslladat les comunitats autònomes des de la nostra arribada al Govern, sinó que afavoreix la difusió de destinacions de gran interès turístic, facilitant als turistes la presa de decisions sobre les seves visites”.

Per la seva banda, Pedro Saura, secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, ha destacat que les dues Secretaries d’Estat, “segueixen col·laborant per ampliar i millorar la senyalització turística a la xarxa viària amb dos objectius clars, el primer, que el destí senyalitzat posseeixi un atractiu realment destacable i que la identificació de la senyal sigui clara i estigui ben ubicada de manera que no es posi en risc la seguretat a la carretera i el viatger tingui una feliç arribada al seu destí”.

La Secretaria d’Estat de Turisme havia rebut prop de 200 peticions de noves destinacions per part de les comunitats autònomes, però només 123 compleixen tots els requisits de qualitat turística i de seguretat viària -establerts per la Direcció General de carreteres- necessaris per a ser inclosos en el catàleg.