Tarragona surt al carrer pels drets de la dona

Seguiment divers en una jornada de la jornada de vaga general

Per . Actualitzat el

Segons les dades recollides pel Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, a les 12h, la incidència de la vaga als cursos de tercer i quart d’ESO, de primer i segon de batxillerat i als cicles de formació professional de grau mitjà i de grau superior a les nostres comarques era del 33,45%.

La incidència de la vaga general d’aquest 8 de març ha estat del 82% dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. El major seguiment ha estat als campus Catalunya, a Tarragona; a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca; a la Seu Baix Penedès, al Vendrell, i al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

Durant tot el dia, hi ha activitats reivindicatives per denunciar la bretxa salarial, la precarietat laboral en els sectors més feminitzats o la dificultat de la conciliació entre la vida familiar i la laboral.

Aquest 8 de març es tancarà a Tarragona amb una manifestació unitària que sortirà a dos quarts de set de la tarda de la plaça Imperial Tarraco.

Seguiment en l’àmbit català, segons Benestar i Família

Fins a les 12 hores, la incidència de la vaga general per avui 8 de març de 2019 a Catalunya ha estat la següent segons les dades recopilades pel Departament.

Consum energètic: S’ha registrat una reducció de l’1,57% en comparació amb el mateix període d’ahir dijous.

Transport de viatgers

TMB Metro: 18,5%
TMB Bus: 1,6%
Ferrocarrils de la Generalitat: 5,71%
RENFE Rodalies: 7,69%

Ensenyament

Públics: 9,5%
Concertats 8,9%
Privats 7,5%

Universitats: 72,44% (dades conjuntes de treballadors/es i estudiants

Salut

Pública i concertada: 2,63%
Privada: 0,52%

Funció Pública: 6,96%