La Costa Daurada registrarà enguany un augment de turistes procedents d’Alemanya

Així ho confirmen els principals operadors turístics del país teutó

Per . Actualitzat el

a Costa Daurada registrarà un increment en l’arribada de turistes procedents d’Alemanya gràcies al creixent interès d’aquest mercat per la destinació. Així s’ha posat de manifest a la Fira Internacional de Turisme de Berlín, ITB, la més destacada del calendari mundial d’aquest sector en què, fins aquest diumenge, pren part el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Representants del Patronat han mantingut contactes aquests dies amb els principals operadors turístics alemanys, com TUI o Feiren, que han confirmat un augment d’operacions a la Costa Daurada. El recanvi generacional i les noves tendències en els hàbits turístics estan propiciant un renovat interès per la Costa Daurada com a lloc de vacances entre aquest mercat europeu. L’alemany és, actualment, el cinquè mercat emissor internacional a la Costa Daurada per darrere de França, Regne Unit, Rússia i Països Baixos.

La tasca de promoció i difusió de les destinacions turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com la que es duu a terme aquests dies a Berlín ve traduint-se en resultats a l’alça pel que fa a la presència de visitants alemanys, que ja l’any 2018 va experimentar un augment del 3.6% respecte de l’exercici anterior. Les jornades professionals de la Fira ITB de Berlín han permès realitzar una desena de reunions entre representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i les principals empreses de touroperació, agències de viatges i companyies del sector alemanys, britànics i polonesos.

Nou reconeixement internacional a les Terres de l’Ebre com a destinació sostenible

Les Terres de l’Ebre han rebut un reconeixement internacional per la seva experiència d’èxit en el desenvolupament sostenible de la destinació, durant la celebració de la Fira ITB. Designades el 2018 com una de les 100 millors destinacions sostenibles del món, les Terres de l’Ebre han pogut presentar enguany la seva candidatura a la categoria Best of Europe dels Top 100 Destination Awards que distingeixen experiències de bones pràctiques i d’innovació en favor de la sostenibilitat. Les Terres de l’Ebre presentaven una experiència de producte turístic sostenible orientat a mercats internacionals, en el marc del projecte Life Clinomics, amb participació de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, ha estat l’encarregat de recollir el guardó de mans de la fundació que el concedeix: Green Destinations, una entitat sense ànim de lucre integrada per una aliança d’experts d’organitzacions i institucions acadèmiques que intenten “fer de les destinacions turístiques llocs millors i més sostenibles”.

Fira ITB, un certamen turístic que és líder mundial en volum de negoci

La Fira Internacional de Turisme de Berlín, ITB, és l’esdeveniment firal del sector turístic més important del món. Amb periodicitat anual, el certamen ha assolit enguany la seva 53a edició amb participació de representants de més de 180 països dels 5 continents. En l’àmbit professional del certamen, aquest ha reunit més de 10.000 expositors del sector turístic. D’acord amb les previsions dels organitzadors, la fira generarà uns 7 bilions d’euros de negoci global i la xifra de visitants batrà nous records amb la presència d’unes 160.000 persones.