L’equip de tast de la Guía Peñín valora els cellers de la DO Tarragona

Destaca l’esforç i el risc en l’elaboració dels vins blancs del territori

Per . Actualitzat el

Javier Luengo, un dels integrants de l’equip de tast de la Guia Peñín, ha estat l’encarregat aquest dimarts a les instal·lacions de la Casa del Vermut de Padró & Co. a la localitat de Bràfim (Alt Camp), de tastar una vuitantena de vins de la DO Tarragona que enguany formaran part de la Guia Peñín, que sortirà al mercat a finals d’any. La Guia Peñín 2020, que arriba a la trentena edició, és la guia de referència a l’Estat espanyol i avalua any rere any més de 8.000 vins. En total van ser una vintena els cellers de tot el territori de la DO Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Ribera d’Ebre i Tarragonès) qui van enviar mostres pel tast realitzat per Javier Luengo, que en altres ocasions ja s’havia desplaçat al nostre territori i que, per tant, és perfecte coneixedor dels vins i dels cellers. El mateix Luengo, després del tast i després de conèixer les instal·lacions de la Casa del Vermut, un projecte de l’empresa Padró i Família, va destacar el treball dels enòlegs en l’elaboració dels vins blancs. El tastador va reconèixer l’evolució d’aquesta tipologia de vins de la DO Tarragona en els últims anys i també la gran qualitat dels vins dolços i de licor que elaboren diversos cellers. “Els vins blancs són frescos, amb elaboracions més atrevides i amb una evolució interessant respecte als vins de collites anteriors. Aquest any hem vist com s’ha fet treballs més arriscats i amb més cura en l’elaboració”, va explicar després del tast. Respecte als vins dolços i de licor, va dir que ”els vins generosos i dolços de la DO Tarragona són excepcionals i històrics. A cada ampolla embolcallen una part de la història del vi i és un gran plaer poder-los tastar”. Respecte als vins negres, Luengo ha explicat que aquesta ha estat una anyada complicada que ha provocat algunes dificultats. En tot cas, ha assenyalat que aquells que han aconseguit superar aquestes circumstàncies “han aconseguit vins més frescos, amb una fruita més viva i resultat òptims”.