L’Ajuntament de Tarragona celebra el dia de la dona

Per . Actualitzat el

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les dones, avui s’ha fet públic el veredicte del Concurs de Relats de Dones i de Còmics per la Igualtat, convocat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona. L’acte ha tingut lloc al Saló de Sessions del Palau municipal sota la presidència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

El veredicte del Concurs Relats ha estat el següent:

 

Primer premi: “Canta, oh mussa, la còlera de la deessa Minerva” d’Eva Gutiérrez.

Segon premi: “Juny del 29” de Gisela Alcón Vidal.

Tercer premi: “Des de la tropa de la rereguarda” de Laia Serra.

Pel que fa al concurs Relat de Còmics el premi ha recaigut en “Mis causes” de Marina Belén Cantón Andrade .

En total s’havien presentat 35 relats i 2 còmics.

La dotació dels tres primers premis de relats ha estat de 500€, 200€ i 100€ i el de Còmic amb 300€.

Cal assenyalar, que la ONCE ha traduït els relats en llenguatge braille i n’ha fet donació a les biblioteques municipals.

 

D’altra banda, s’han presentat els punts de llibre de dones tarragonines de la Col·lecció 2019, escollides per la comissió executiva del Consell Municipal de les Dones. Enguany els punts de llibre estan dedicats a Concepción Hernández a títol pòstum, proposada per CCOO; Lourdes Aleu, proposada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, i Inma Pastor, proposada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

Lectura del Manifest del dia Internacional de les Dones

 

A les 13.30 hores, a la plaça de la Dona treballadora, s’ha fet la lectura del Manifest unitari de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

L’organització ha anat a càrrec del Servei d’Informació i Assessorament a la Dona de Tarragona (SIAD) amb la col·laboració del Consell Municipal de les Dones.