Les rutes de la transhumància com a atractiu turístic

Per . Actualitzat el

La setmana passada es va realitzar a Castellet i la Gornal una trobada entre tècnics i representants de diversos municipis per treballar conjuntament la  promoció de rutes de la transhumància al territori. El punt principal del projecte és la recuperació de la Carrerada de Santa Coloma, un camí ramader que es feia servir per anar des del Penedès Marítim fins a Santa Coloma de Queralt, a la Baixa Segarra. A l’altura de Castellet i la Gornal, aquesta carrerada es creua amb una altra ruta, el camí de la Marina, de la Cerdanya al Penedès Marítim.

L’objectiu de la reunió entre ajuntaments i experts és coordinar-se i sumar sinergies per promocionar aquest patrimoni ramader i les seves possibilitats d’atractiu turístic.

A la trobada hi va participar el màxim especialista en el món ramader i transhumància de Catalunya, Joan Rovira Merino, juntament amb tècnics i càrrecs polítics dels municipis de Santa Margarida dels Monjo, Cunit i Castellet i la Gornal.

Mapa de la Carrerada de Santa Coloma
A Cunit, des de l’àmbit del Turisme s’està treballant en l’elaboració d’un mapa de la Carrerada de Santa Coloma. Es considera que pot ser un producte atractiu que permeti desestacionar el turisme de la zona. La previsió és promoure la ruta Penedès Marítim- Baixa Segarra. És un recorregut d”uns 60 quilòmetres, que es podrà fer en bicicleta o caminant. La ruta destacarà els atractius paisatgístics, patrimonials i turístics (cases rurals i restaurants) que estiguin dins del recorregut. Per això, l’Ajuntament de Cunit contactarà amb diferents administracions, com les Diputacions de Tarragona i Barcelona i  Consells comarcals, per tal de treballar conjuntament.