El territori es bolca en la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Es programen actes durant tot el mes de març

Per . Actualitzat el

Amb motiu de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona,  s’han organitzat una sèrie d’actes als municipis del territori que es perllongaran durant tota la setmana. A la capital, aquesta setmana ja han començat els contacontes igualitaris a les ludoteques que acaba el dia 8 al centre cívic de la Part Alta.

Altres actes destacats d’aquests dies a Tarragona, són el lliurament de premis del Concurs de Realts de Dones i Còmics per la igualtat, la representació de l’obra Dos pits i una poma. Una soprano enmig de pals de fregar i la concentració que es farà el mateix dia 8 a l’Estàtua dels Despullats. El consistori recorda que fins a l’11 de març, la façana de l’ajuntament i la Torre dels Vents s’il·luminaran de color lila.

El Vendrell concentrarà al Museu Deu actes com ara la xerrada «Dones que expliquen artistes» i l’acte institucional, amb els parlaments i la lectura de la declaració institucional. Altres actes destacats són la cursa 3 km solidaris Corre per tu, corre per a totes! i un taller d’autodefensa per a dones. El taller està pensat per a majors de 14 anys (les menors d’edat hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta).

A Salou, una pancarta restarà penjada durant tota aquesta setmana al balcó del consistori. Al municipi de la Costa Daurada també s’hi faran el cursos d’Alimentació Conscient, i d’autodefensa personal femenina.

Altafulla també oferirà un taller de defensa personal per a dones i joves durant el mes de març amb motiu del Dia de la Dona. A banda, s’ha programat l’obra de teatre Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, del Tricicle Paco Mir. A més a més, el consistori posarà a disposició de la ciutadania un autobús per participar a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista, convocada a Tarragona sota el lema «Juntes som més fortes! Cap pas enrere!».

Una dona empoderada, que condueix la seva pròpia vida, és el motiu principal del mur que Torredembarra ha dedicat al Dia Internacional de la Dona. La creació del mural, ple de simbolismes que fugen dels tòpics a favor de la igualtat, ha anat a càrrec d’una vintena d’alumnes de primer i segon de Batxillerat d’Art de l’Institut Torredembarra. Altres activitats com exposicions als instituts se succeiran aquests dies a Torre.

Vila-seca celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un total de 8 actes que es duen a terme fins 13 de març. Un taller obert de pancartes i davantals, un envelat informatiu sobre «Per què fer vaga el 8M?» o el dinar del Dia Internacional de les Dones en són alguns exemples. A l’Arboç i durant tota la setmana, figures a mida real de dones rellevants en la història contemporània enaltiran amb la seva presència diferents edificis municipals. Tambés’hi realitzaran activitats diverses com tallers d’alimentació i maquillatge, debats i sortides.

Constantí acollirà la tradicional Lectura del Manifest o el reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2019 celebren el seu 80è aniversari.