Conferència de la neuropediatra Maria José Mas sobre el TDA-H al Col·legi de Farmacèutics

Per . Actualitzat el

El Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDA-H) és un trastorn biològic d’origen neurològic provocat per un desequilibri d’alguns dels neurotransmissors del cervell que es calcula que el pateix entre el 5 i el 8% de la població infantil i juvenil i els seus símptomes se solen manifestar abans dels 7 anys.

Per abordar aquesta malaltia des del punt de vista farmacològic, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) oferirà la conferència «Comprendre el TDAH i el seu comportament», el pròxim dijous 7 de març a les 20.30 hores a la seva sala d’actes a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1).

Com manifesta Joaquim Nolla, president del COFT, «amb aquesta sessió es pretén actualitzar els coneixements sobre el TDA-H, el trastorn del neurodesenvolupament més freqüent, ja que afecta gairebé el 8% de la població infantil. Per això, s’exposarà l’estat actual de l’evidència mèdica sobre les indicacions terapèutiques i els tractaments farmacològics i no farmacològics indicats». En aquesta línia, es tractarà el neurodesenvolupament i les seves etapes, els seus trastorns i del TDAH, així com les causes i el diagnòstic.

La ponència, gratuïta amb inscripció prèvia, anirà a càrrec de la Dra. María José Mas, especialista en Pediatria i Neuropediatria. Impulsora de la neuropediatria a la província de Tarragona, ha creat, desenvolupat i consolidat les consultes de neuropediatria als hospitals Joan XXIII de Tarragona, Pius de Valls, i a l’Hospital de Sant Pau Santa Tecla, on treballa actualment com a coordinadora de la Unitat de Neuropediatria de tota la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El 2012 crea el blog «Neuronas en Crecimiento», dirigit a professionals de la salut i al públic general dedicat a la neuropediatria i al neurodesenvolupament, guardonat amb el premi Bitácoras 2016 al millor blog de salut en castellà. El 2018 publica el seu primer llibre La aventura de tu cerebro, un text de divulgació sobre el neurodesenvolupament des de la cèl·lula al cervell de l’adult.