Quimi Portet, Carlos Sadness i El Petit de Cal Eril caps de cartell del Minipop 2019

Enguany el festival oferirà dos concerts més que l’any passat i dedicarà una atenció especial a la poesia

Per . Actualitzat el

El Minipop tornarà al passeig de les Palmeres del 31 de maig al 2 de juny amb més hores de música i una aposta per la poesia. Quimi Portet, Carlos Sadness i El Petit de Cal Eril seran les estrelles de la novena edició del festival. L’univers musical del Minipop es completarà amb Xarim Aresté, Dj Lyona, Germà Aire, El Invisible Harvey, Rombo, Yawners, Nyandú i El Pèsol Feréstec.
La directora del festival, Núria Serrano, i el programador musical, Lluís Gavaldà, han destacat que enguany la programació s’incrementa amb dos concerts més que l’any passat (un divendres i l’altre dissabte) i que quatre grups estrenaran disc nou al Minipop. El Petit de Cal Eril presentarà en primícia un treball discogràfic que veurà la llum aquella mateixa setmana. També arribaran amb nou disc sota el braç Xarim Aresté, Yawners i Rombo. D’altra banda, Germà Aire i El Invisible Harvey s’estrenaran a Tarragona.

L’organització ha assegurat que, després del salt qualitatiu de l’any passat, el cartell del 2019 manté el nivell artístic del festival, combinant primeres figures de l’escena catalana amb artistes emergents. Al llarg de nou edicions, el Minipop ha conservat la seva essència de festival de petit format, fabricat de manera artesanal, i alhora ha crescut en qualitat i s’ha situat com una referència. Precisament, aquest mes de gener el Minipop ha renovat el segell europeu EFFE com un dels millors festivals d’Europa.

Tallers creatius, poesia i cinema

Com és habitual, l’oferta musical del Minipop es complementa amb tallers creatius, teatre, cinema, un espai dedicat als infants de 0 a 3 anys amb programació pròpia, zona de descans, jocs i oferta gastronòmica.

A més, com novetat d’enguany, el Minipop dedicarà una atenció especial a la poesia. El divendres 31 de maig hi haurà un recital poètic amb els poetes Meritxell Cucurella-Jorba i Amat Baró i el diumenge 2 de juny El Pèsol Feréstec trencarà tòpics i inèrcies musicals amb una barreja de pop i poesia.

Una altra novetat seran les sessions en directe de la Silent Disco, la discoteca on la gent balla amb auriculars i pot sintonitzar diferents canals de música. Dj’s de diversos estils. En aquest espai, punxadiscs de la La Nova Escena, el Club Vinil i El Celobert, entre altres, competiran per fer arribar la seva proposta a la pista de ball més silenciosa.

Els abonaments pels tres dies de festival a 12 euros estan a punt d’esgotar-se. Els últims es poden comprar online i a diferents punts de venda de Tarragona i Reus. Quan s’acabi aquest segon tram, es posaran a la venda les darreres entrades al preu de 15 euros. L’accés és gratuït pels nens i nenes menors de 3 anys.

El Minipop compta amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament. També es finança gràcies a patrocinadors privats com Repsol, Estrella Damm, CaixaFòrum, BASF, Monapart, la Martina Kids’n us, l’Espiga d’Or o Sapporo i el suport de la Xarxa Minipop formada per petites empreses que fan créixer el festival a través del micromecenatge.

El Minipop, que ja porta dos anys exhaurint entrades, és un festival per a tots els públics a mig camí entre una festa major de poble i un festival de música independent. Parteix de la base que la música no té edat i que, per tant, no necessita adaptacions per arribar a les diferents generacions. Només cal adequar els espais i els horaris per permetre que grans i petits gaudeixin junts de la música i la cultura.

La programació musical

La programació musical arrencarà divendres amb la proposta assolellada de pop de guitarres melòdic del grup osonenc Nyandú i continuarà amb el cantautor elèctric i irreverent Quimi Portet, el pop melòdic elegant d’Islandia Nunca Quema i els altres móns de Xarim Aresté.

Les Rombo repetiran al festival per obrir la tarda de dissabte amb el seu pop fresc, atrevit i empoderat i Germà Aire portarà per primera vegada a Tarragona el pop metafísic del seu cançoner delicat i somiador. També dissabte pujaran a l’escenari la melangia i el sentit de l’humor de l’Invisible Harvey, la màgia i la força del Petit de Cal Eril, el pop, el folk i els ritmes llatins de Carlos Sadness i el punk melòdic dels madrilenys Yawners.

Finalment, la lectura musical de poemes de Pèsol Feréstec serà la millor companyia pel matí de diumenge, que s’allargarà amb una sessió exclusiva de brit-pop de Dj Lyona, l’alter ego de la il·lustradora, fotògrafa i realitzadora Marta Puig, coneguda sobretot com a directora de videoclips.