Tallers d’orientació laboral als menors no acompanyats residents a la ciutat

Durant set càpsules es treballaran l’orientació laboral i les competències per accedir al mercat de treball

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ofereixen tallers d’orientació laboral per als adolescents estrangers sense referents familiars amb l’objectiu de contribuir a la inserció social i professional d’aquests joves. Aquest divendres s’han presentat les activitats, en una sessió a la qual han assistit Francesc Roca, conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, i Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’Ajuntament de Tarragona també vol contribuir en la inserció social i professional d’aquest joves que encara estan pendents de la seva regularització per poder incorporar-se al mercat de treball. El personal tècnic del Tarragona Impulsa presenta una proposta de set càpsules formatives bàsiques relacionades amb les habilitats i competències necessàries per accedir i consolidar un lloc de treball.

En concret a les càpsules, de dues hores de durada cadascuna, es treballaran conceptes com l’orientació laboral i les competències transversals que més es demanen als joves al mercat de treball.

Al primer grup, que s’ha iniciat aquest divendres, participen 12 joves no escolaritzats pendents de la regularització acollits als centres de la ciutat. Els tallers es repetiran per a nous grups, depenent de les necessitats.

El conseller Francesc Roca ha explicat: “El personal de Tarragona Impulsa, a iniciativa pròpia, ha desenvolupat aquest projecte que permetrà donar eines d’autonomia a un grup de joves que es troben entre nosaltres, sense cap arrelament, i que per tant necessita la màxima ajuda perquè puguin formar-se, trobar feina i, quan siguin majors d’edat, establir-se pel seu compte”.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials, Francesc Tarragona, també valora molt positivament aquesta iniciativa: “És un projecte que se situa en la línia de treball del Departament i, concretament, en el de la inserció laboral, que és la millor eina per tenir ciutadans de ple dret. La col·laboració entre administracions és la millor manera d’enfortir projectes que treballen per a la inclusió social”.